Mico & Jon in Antwerpen: gezellig eethuisje met kwaliteitsvolle Aziatische keuken

© Mico & Jon

Voor een eerlijke, Aziatische keuken met doordachte eetfilosofie moet je in de Antwerpse Kloosterstraat zijn. (****)

Patissière Mico Cheung leerde de knepen van het vak bij maître pâtissiers in Frankrijk en Hongkong. Samen met haar man, chef Jonathan Leung, opende ze drie jaar geleden Mico’s Bistro in Antwerpen. De onopvallende bistro vond daar een trouw publiek voor de zelfgemaakte sappige dumplings of zijdezachte cotton cheesecake.

Op uitnodiging van het modemerk Fred + Ginger wagen Mico en Jon zich nu aan een verhuizing naar het zuiden van de stad. Ik was een van die verstokte liefhebbers van hun voormalige eethuisje. Nu de bistro niet meer verstopt ligt, heeft het geen zin meer om deze verborgen parel nog langer geheim te houden. De dagen dat ik er in alle rust zat te genieten zijn voorbij; vanaf nu gaat het hard voor Mico en Jon.

Op de kaart vind ik een aantal van hun klassiekers terug: de krokante pannenkoek met gelakt buikspek (20,5 euro), de krokante kara-age met aïoli (13,5 euro) – de Japanse versie van fried chicken – en de knalroze huisgemaakte bietendumplings (9,5 euro). We proeven ook de traag gegaarde rundsschenkel in sojasaus (11,5 euro). Het vlees wordt in dunne plakjes en koud geserveerd met pindanoten. Het frisse gerecht is een ode aan de vader van Mico. Ook de gestoomde en gebakken bun gevuld met varkensvlees (13,5 euro) is nieuw op de kaart. Deze bun maakt Mico met zuurdesem in plaats van gist. Een precieus werkje: ze zocht maandenlang naar het perfecte deegrecept. Het resultaat is fenomenaal: een diep smakende bun, die licht en luchtig is, gevuld met sappig varkensgehakt en geaccompagneerd door frisse groenten.

Nu de bistro niet meer verstopt ligt, heeft het geen zin meer om deze verborgen parel nog langer geheim te houden.

Op de drankkaart vinden we een compacte selectie natuurlijke wijnen en een mooi aanbod huisgemaakte non-alcoholische dranken. Naast de gekende matchathee, die zowel koud als warm gedronken kan worden, met of zonder melk, vinden we ook nieuwe aanwinsten zoals een huisgemaakte kombucha terug.

Het eind van het maal brengt ons naar de toog, waar we een hartverscheurende keuze maken uit de verfijnde gebakjes die verleidelijk liggen te pronken. De cotton cheesecake (7,5 euro) kan niet worden overgeslagen: elk hapje is als een klein wolkje dat zachtjes verdwijnt in je mond. Een wonderlijke combinatie tussen smeuïg en luchtig, een meesterlijk dessert. Ook de misérable met matcha en amandel (8,5 euro) is verrassend, licht en elegant. En ja, ook de frangipanetaartjes met frambozen (7 euro) zullen eraan geloven.

Mocht het nog niet duidelijk zijn; wij zijn blij dat Mico en Jon terug zijn. Een eerlijke keuken, een doordachte eetfilosofie en topproducten van lokale leveranciers zorgen voor een knallende combinatie.

Mico & Jon

Type keuken: Aziatische keuken met kwaliteitsvolle, lokale ingrediënten.

Sfeer en geluid: Licht en modern eethuisje met een gezellige drukte.

Rekening: Gerechten tussen 9 euro en 22,5 euro.

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content