Maison Belge ** in Keerbergen: hedendaagse brasserie met vertrouwde en rijke gerechten

© CWF&PH

Royale porties bij Maison Belge in Keerbergen, een comfortabel restaurant zonder stijfheid.

De in juni 2017 geopende brasserie Maison Belge ligt commercieel gezien erg interessant, aan een kruispunt in het zicht van voorbijgangers. Op deze plek was voorheen brasserie Nostalgik. Voordat Cathérine Busschots en haar man Yves Elst er hun intrek namen, werd het pand stevig onder handen genomen. De muren bleven waar ze waren, maar de rest veranderde en werd hoogwaardig afgewerkt. Er kwamen ook een nieuwe keuken en een veranda bij. Cathérine en Yves baatten eerder op de Mechelse Grote Markt met succes Café Belge uit. De aankoop en de verbouwingen van het pand in Keerbergen zijn door vader Patrick Busschots gefinancierd. Papa is met pensioen en volgt de boekhouding van het restaurant op. Maison Belge wordt druk bezocht. Oudere mensen zijn er in de meerderheid, vooral op zondag, maar daarvoor ben je in Keerbergen.

Het kookteam zorgt ervoor dat de eetgelegenheid zijn naam waardig is: naar Maison Belge kom je namelijk om Belgisch te eten

Cathérine Busschots is een jonge en kordate chef-kok. Het kookteam zorgt ervoor dat de eetgelegenheid zijn naam waardig is: naar Maison Belge kom je namelijk om Belgisch te eten. Dat betekent niet alleen vertrouwde en rijke gerechten, maar ook royale porties. De prijzen van de gerechten manen aan om kritisch te zijn. Succesbereidingen die een vaste plaats verwierven op de spijskaart zijn: snowcrab met chili-krokant, guacamole en tomaat (21,50 euro), tataki van tonijn met sushisalade (18,50 euro) en paling in ’t groen (31,50 euro). Wij bestelden een glaasje wit, dat werd geschonken zonder het etiket te tonen en van redelijke kwaliteit bleek te zijn (6 euro). Er waren twee voorgerechten. Twee garnaalkroketten van flink formaat met crispy gefrituurde korst van panko en smakelijke vulling kwamen met gefrituurde peterselie en een halve citroen, keurig verpakt in een gaasje om bij het knijpen opspattend sap en pitjes tegen te houden (17,50 euro). Die prima kroket staat op de spijskaart vermeld als huisbereid. De kwartel – gepekeld, op lage temperatuur in de röner voorbereid en op het laatste moment gebakken – werd avontuurlijk en smakelijk omlijst door spitskool, gember, mango en cashewnoot (19,50 euro). Wij kozen ook twee hoofdbereidingen. Tortellini met spinazie waren aangekocht, beetgaar gekookt en smakelijk gecombineerd met ricotta en saliesaus (19 euro). Het vlees van parelhoen kreeg dezelfde pekel- en lagetemperatuurbehandeling als het kwarteltje en lag in het bord met groene asperge, Parmezaanse kaas en crème archiduc – zoals de naam aangeeft met champignons en ouderwets veel room (24,50 euro). Bij het eten dronken wij glaasjes chardonnay (6 euro) en grenache (5,50 euro), beide van Château Pesquié uit de Rhône en van acceptabele kwaliteit. Wij waren voldaan na ons voor- en hoofdgerecht en hadden geen plaats meer voor een nagerecht.

MAISON BELGE

Type keuken: hedendaagse Belgische brasserie.

Sfeer & geluid: comfortabel, zonder stijfheid.

Rekening: voorgerechten van 14,50 tot 23 euro, hoofdgerechten van 19 tot 33,50 euro, nagerechten van 9 tot 13 euro. Er zijn geen menu’s.


Haachtsebaan 150

3140 Keerbergen

Tel.: 015 68 10 67

maisonbelge.be


Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content