Lola: kosmopolitische brasserie in Brussel

Brasserie Lola in Brussel is de place to be voor het betere volk, dat komt voor de wereldse gerechten en om elkaar te zien.

De kosmopolitische brasserie Lola op de Grote Zavel in Brussel is zeven dagen op zeven open. ’s Avonds moet je er in shifts gaan eten. De klanten kiezen of ze vroeg of laat komen. In ons geval werkte het systeem slecht.

Wij reserveerden voor vier personen om 21 uur, maar we moesten bijna een uur aan de bar wachten tot onze tafel vrijkwam. Omdat er geen drankje van het huis af kon, bestelden we na een half uur dan maar zelf een drankje. Het humeur van de barman vertelde dat het niet zijn beste dag was. Hij had het druk, net als de rest van het personeel.

Lola kent sinds zijn opening achttien jaar geleden een grote, constante toeloop. Het is een multiculturele place to be voor het betere volk, dat komt voor de wereldse gerechten en om elkaar te zien. Er is een drukke va-et-vient. Deze bonte parade van parvenu’s, artiesten, would-be-artiesten, deftige burgers en opvallende dames en heren vormt een gevarieerd spektakel. Spilfiguren in die opzet zijn de Nederlandse Caroline Mijnssen en de Marokkaanse kok Ouriagi Larbi.

De spijskaart is opgesteld in het Frans, Engels en Nederlands en vermeldt festivals rond seizoenproducten als asperge, artisjok, enzovoort. Terugkerende specialiteiten zijn in doek gegaarde ganzenlever (18 euro), steak tartaar (18 euro) en zeebaars (24 euro).

Onze keuze
Op onze tafel kwamen een taartje met veel geraspte knolselder in rémouladesaus en weinig krabvlees met wasabicrème en oninteressante groene eitjes van vliegende vis (18 euro), kroketten met goede korst en voldoende garnalen in een neutraal smakend beslag, gepresenteerd met gefrituurde peterselie (15 euro). Daarbij dronken wij een uitstekende Spaanse Verdejo van José Pariente (28 euro), die wij, wegens de drukte, zelf moesten inschenken.

Hoofdgerechten waren zeebaarsfilet met sint-jakobsvruchten, gewelde botersaus met bieslook en risotto met hazelnoten (24 euro), kabeljauw met citroen, mousselinesaus en puree van prei (26 euro) en een royale portie steak tartaar, goed op smaak gebracht en vergezeld van krokante dunne frietjes en een frisse salade (18 euro). Het glas werd gevuld met een aangename Côtes du Roussillon Villages, Clot de l’Oum 2009 (34 euro). (PvD)

Praktisch

Lola, Grote Zavel 33, 1000 Brussel. Tel. 02/514 24 60

Dagelijks geopend van 12 tot 15 en van 18.30 tot 23.30 uur, zaterdag en zondag non-stop van 12 tot 23.30 uur.

Kader: hedendaagse brasserie

Onthaal en bediening: brasseriestijl, slordig en oppervlakkig

Keuken: internationale brasseriekeuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content