Lo by Wout Bru: Culinaire lefgozer

We brachten een culinair bezoek aan het nieuwe pop-uprestaurant van Celebrity chef Wout Bru. Op het bord kwamen minigerechtjes, subliem gepresenteerd en met pure smaken.

Celebrity chef Wout Bru blijft razend populair bij het grote publiek. In Frankrijk baat hij nog altijd een gastronomisch restaurant uit in het dorp Eygalières. Maar de verhuizing van het centrum naar een prestigieuze locatie buiten het dorp is nog niet verteerd, mede omdat het restaurant daardoor een van de twee Michelin-sterren moest afgeven. Er circuleren geruchten dat het hotel-restaurant te koop staat. Bru heeft plannen om zijn gastronomisch restaurant terug naar het dorpscentrum te brengen. Het grote project kan dan eventueel voort worden uitgebaat als hotel. Zo komen de personeelskosten weer onder controle.

Nu Frankrijk in winterslaap is, presenteert Bru LO in Antwerpen. Met 8000 internetreservaties ziet het ernaar uit dat ook dit tweede pop-uprestaurant een schot in de roos is en dat de gaatjes in Frankrijk voorlopig weer gedicht kunnen worden. Het openen van zo’n groot tijdelijk restaurant met meer dan twintig personeelsleden vergt heel wat inspanningen, maar Bru en vrouw Suzy zijn nooit vies van werken geweest.

De open ruimte, die later bedoeld is als kunstencentrum, werd knus ingericht met tafels in natuurhout en hoogpolige tapijten. Om het allemaal te bekostigen, schoten sponsors uit de drankensector toe, want Bru blijft hot. Op de parking voor de deur staan de blitse sportwagens en binnen zijn alle tafels bezet.

Onze keuze
Eten kan aan tafel of aan de toog bij de keuken. De kaart vermeldt een twintigtal kleine gerechtjes. Het is de bedoeling dat je per persoon drie à vier minigerechtjes tegen gemiddeld 20 euro per stuk bestelt. Met een nagerecht en een glaasje wijn kom je al snel boven 100 euro uit. Op tafel stond popcorn, onnodig gezoet.

Wij proefden: cheviche van zalm met rode ui en opgediend met sushi new style (21 euro), gemarineerde tonijn met miniblokjes ganzenlever (19 euro), flauw smakende kabeljauw gekonfijt in miso met zoete aardappel (23 euro), een lekker gepocheerd eitje met truffelboter en stukjes zoete, krokante ui (22 euro), hamburger van Aziatisch stoombroodje met traag gegaard buikspek (18 euro), gebakken ganzenlever, interessant gecombineerd met crème van oester en rabarber (21 euro), brioche van varkenspoot en truffel (20 euro) om af te sluiten met een kunstzinnig dessertje van biscuit van melkchocolade, vanille, peer en yuzu (14 euro).

Alle gerechtjes waren subliem gepresenteerd en de smaken waren puur, maar soms ook wat braaf. (PvD)

Kader: toekomstig kunstencentrum aan de Schelde

Onthaal en bediening: door Suzy Bru en haar jonge helpers

Keuken: mooie minigerechtjes met hier en daar Japanse en Peruviaanse invloeden

Lo by Wout Bru, Kastanjedreef, 2000 Antwerpen. Dagelijks open van 12 tot 15 en van 19 tot 23 uur. Dinsdag en woensdag gesloten

Reservaties enkel via www.lobywoutbru.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content