Les Pieds dans le Plat

Omdat het in Les Pieds dans le Plat lekker en gezellig is, en ook nog redelijk van prijs als je kiest voor een van de menu’s, zit het restaurant ondanks de afgelegen ligging meestal vol. Wie is deze superrestaurateur? Baas en kok is Jean-Michel Dienst. De man heeft een onuitputtelijke energie en struikelt van enthousiasme soms over zijn eigen woorden. Hij studeerde economische wetenschappen, deed iets met confectiekleding en de grootdistributie, en besloot twintig jaar geleden om van zijn passie zijn beroep te maken. Hij ging in de leer bij koks die hij bewonderde en ook later ging hij regelmatig bij collega’s aan de slag.

In zijn eigen restaurant kookt Jean-Michel uitsluitend gerechten waarvan hij zelf houdt: het zijn royale en rijke bereidingen met volle smaken, die hun basis hebben in de traditionele keuken. De kok heeft affiniteit met producten als boter, ganzenlever en bospaddenstoelen. De locatie is de oude dorpsschool, die hedendaags landelijk werd ingericht en werd uitgebreid met een orangerie.

Les Pieds dans le Plat: rue du Centre 3, 6990 Marenne. 084 321792. www.lespiedsdansleplat.be. Gesloten maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond, behalve op feestdagen. Geen krediet- of betaalkaarten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content