Les 7 Fontaines d’Awenne

L’Auberge du Sabotier en het restaurant Les 7 Fontaines d’Awenne hebben hun onderkomen in een zeventiende-eeuwse boerderij met een door wingerd overwoekerende façade. Het uit natuursteen opgetrokken gebouw ligt in een schilderachtig Ardens dorpje, omringd door eindeloze bossen. Binnen wachten stemmige vertrekken met houten plafonds en overal hangen jachttrofeeën. Saint-Hubert, de hoofdstad van de jacht, en de koninklijke jachtdomeinen liggen niet ver weg. Eigenaar Luc Dewalque organiseert uitstapjes naar het wildpark en brengt je naar luisterplekjes diep in het bos, waar je de herten hoort burlen.

Als de honger begint te knagen, verhuist men naar de eetzaal. De koks presenteren een persoonlijke versie van de streekkeuken met rijke bereidingen als runderwang in rodewijnsaus of krokante zwezerik met gekonfijte tomaat en pesto. Er is een gastentafel en de handtekeningen op de muur vertellen dat menige beroemdheid hier passeerde. Het wijnboek telt meer dan 500 referenties, waarbij oude wijnen uit Bordeaux.

Hotel L’Auberge du Sabotier, restaurant Les 7 Fontaines d’Awenne: Grand rue 21, 6870 Awenne (Saint-Hubert). 084 36 65 23/504. Het restaurant is gesloten maandag en dinsdag. www.aubergedusabotier.com. Twintig kamers en seminariemogelijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content