Le Selecto: Aantrekkelijke menuformules

Het nieuwe restaurant Le Selecto, in hartje Brussel, is van twee kanten te benaderen: vanaf de Vlaamsesteenweg, waar bij mooi weer de glazen façade wordt opengeschoven, of vanuit de aanpalende steeg.

Chef-kok Olivier Morland wist een Michelinster te behalen in het eethuis Le Pain et le Vin. Hij leerde het vak in betere restaurants (Villa Lorraine, Mon Manège à Toi, Trèfle à Quatre, Négresco, Guy Savoy).

Zijn nieuwe restaurant Le Selecto is van twee kanten te benaderen: vanaf de Vlaamsesteenweg, waar bij mooi weer de glazen façade wordt opengeschoven, of vanuit de aanpalende steeg. Aan die kant is achter de keukendeur een intieme toog gebouwd. Daar kun je neerstrijken voor een aperitief of een glas wijn en een hapje bestellen. Loop je door dan kom je in de ruime eetzaal, ingericht in moderne bistrostijl.

De laagdrempelige formule valt in de smaak. Olivier Morland kiest voor eersteklasproducten, waarvan hij bij voorkeur de oorsprong kent en die hij op een vrij eenvoudige manier bereidt. Om de prijs nog te drukken, zijn er aantrekkelijke menuformules. Met de Duoformule selecteer je een voor- en een hoofdgerecht of een hoofd- en een nagerecht naar keuze van de spijskaart en betaal je 32 euro. Ga je voor de Trioformule, met voor-, hoofd- en nagerecht te kiezen van de spijskaart, dan betaal je 38 euro.

Het is prettig dat er voor geen enkel gerecht een supplement wordt gevraagd. Wel volgt het formaat de aankoopprijs: hoe duurder, hoe kleiner de portie!

Le Selecto: Vlaamsesteenweg 95-97, 1000 Brussel. 02 511 40 95. Gesloten op zondag en maandag. Lunch18 euro, menu’s 32 en 38 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content