Le Comptoir de l’Eau Vive: Modern eetstation

Pierre Résimont, een van de beste Waalse chefs, heeft naast tweesterrenzaak L’Eau-Vive ook een democratisch geprijsd restaurant met delicatessenwinkeltje. Wij gingen er op bezoek.

Pierre Résimont is een van de beste Waalse chefs. Zijn fijnproeverhuis L’Eau-Vive heeft twee Michelinsterren. Pierre Résimont is ook zakenman met een kookschool, gastenkamers en, sinds december 2012, Le Comptoir de L’Eau Vive als vlot en democratisch geprijsd restaurant met delicatessenwinkeltje.

Le Comptoir ligt verborgen aan de achterkant van een recent gebouwd winkelcentrum. Het is geknipt voor mensen die openstaan voor nieuwe formules en nieuwe sensaties. In het moderne eetstation zit je hoog aan de keukentoog of laag aan minitafels. Onthaal en bediening zijn los. Chef is de 24 jarige Simon Denis, die werd opgeleid in L’Eau Vive. Sommelier is Stephane Seuvic. De prijzen om mee te nemen zijn 10, 15, 20 en 25 plus. Drink je ter plaatse dan komt er 15 euro kurkrecht bij.

Onze keuze

Wij kozen een kruidig-minerale Syrah/Viognier 2011, vakkundig gemaakt door Nicolas Perrin (15 + 15 euro). Er waren twee voorgerechten: grijze slakjes uit Warnant met gesmolten tomaat, spinazie en pijnpitten (16 euro) en geschroeide sint-jakobsschelpdieren met risotto van selder, noten, citrus en kaas (16 euro).

Hoofdgerechten waren: tartaar van tot pap gemalen rundvlees met modieus slaatje (18 euro) en gehaktballetjes met tomatensaus, champignons en fondant-krokante frieten met zwarte puntjes van het vuile frituurvet (15 euro). Afsluiten deden wij met dame blanche van zalvend zacht geschraapt ijs, warme chocolade en geslagen room (8 euro). (PvD)

Keuken 7,5

Decor 7,5

Comfort 6

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 7,5

Le Comptoir de l’Eau Vive, Place des Jardins de Baseilles 14, 5101 Erpent, 081 30 65 36. Zondag gesloten. Dagschotel 15 euro, lunch 25 en 29 euro, menu’s 35 en 50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content