L’Auberge dol Besace: authentiek dorpsrestaurant

De Waalse dichter-klompenmaker Joseph Collot opende in 1850 in Crupet L’Auberge dol Besace. In de herberg kwamen arbeiders van de nabijgelegen steengroeve drinken, eten en slapen. Het huis werd in 1990 gekocht door beenhouwer Georges Rome, die de geest van Collot wist te bewaren. Boven de ingang hangt een tekst van de dichter-klompenmaker en binnen doet men zich tegoed aan royale terroir-gerechten. De pretentieloze gastronomie is gebaseerd op verse, inlandse producten.

In de nostalgisch-knusse eetzaal passen culinaire evergreens als: mergpijp met grof zout, kroketten van varkenspoot met gribichesaus, fricassee van varkensoren, in boter gebakken forel, les incontournables boulettes, bereid naar het recept van madame Libertiaux met ui en tomaat en vergezeld van ambachtelijke frieten en mayonaise, hammetje met mosterd en vlees van jonge inlandse koeien bereid op de grill.

In het najaar is wild troef. Het traditionele eetrepertoire krijgt ondersteuning van een traditioneel wijnrepertoire, aangevuld met coup-de-coeur-wijnen.

La Besace: Rue Haute 11, 5532 Crupet. 083 69 90 41. www.restaurantlabesace.be. Dinsdag gesloten. In het weekend is reserveren aan te raden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content