L’Air du Temps: het beste van Wallonië

De intelligente, creatieve en zuivere kookkunst van Sang Hoon Degeimbre weet de meest verwende lekkerbek te verbazen. De kok is van Koreaanse afkomst, werd in België opgevoed, wilde apotheker worden, maar geraakte in de ban van wijn. Hij ging aan de slag in de eetzalen van toprestaurants als Le Pré Mondain (Heure-en-Famenne), Le Vivier d’Oies (Spontin), Jean-Pierre Bruneau (Ganshoren), La Truffe Noire (Brussel) en L’Eau Vive (Arbre).

In zijn eigen restaurant L’Air du Temps nam hij plaats aan het fornuis. In het begin vertrok hij bij voor zijn creaties vooral van de smaak van de wijn. Zo ontstonden boeiende combinaties, ook door de Aziatische toetsen die de kok aan zijn gerechten geeft. Centraal staan nieuwe technieken en producten uit de eigen groentetuin.

L’Air du Temps is vandaag het beste en meest vernieuwende eethuis van Wallonië. In november is de verhuis gepland naar een recent aangekochte vierkantshoeve.

L’Air du Temps: 181 Chaussée de Louvain, 5310 Noville-sur-Mehaigne. 081 81 30 48. www.airdutemps.be. Gesloten maandag en dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content