La Table de Maxime

In Paliseul, een typisch Ardens dorpje met huizen in lokale steen, wacht een gerieflijk en intiem hotel met hedendaags comfort, en vooral een elegant en actueel gedecoreerd restaurant. Investeerders zijn de eigenaars van Thomas & Piron, een firma uit het dorp die zo’n 500 huizen en 300 appartementen per jaar bouwt.

In de keuken van La Table de Maxime staat de 27-jarige Maxime Collard. Hij ging in de leer in Les Forges du Pont d’Oye in Habay-la-Neuve en in De Karmeliet in Brugge, waar hij vijf jaar souschef was. De inrichting verrast: op zo’n afgelegen plek verwacht je niet zo’n modieus en harmonieus geheel. Antraciet is de terugkerende tint. Vanuit de eetzaal en het terras kijk je uit over de vallei van de Our en de beboste heuvels.

De spijskaart telt slechts twaalf bereidingen, die ook terugkomen in de menu’s. La Table de Maxime geniet veel belangstelling, ook van Vlamingen. Reserveren is aangeraden.

Restaurant-hotel La Table de Maxime: Our 23, 6850 Our-Paliseul. 061 239510. www.tabledemaxime.be. Maandag en dinsdag gesloten. Zes hotelkamers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content