La Plage d’Amée

Restaurant La Plage d’Amée ligt aan het strandje, waar de inwoners van Namen begin vorige eeuw kwamen zwemmen. Op deze riant gelegen plek aan de Maas was lang een taverne, die bijna tien jaar terug door de ondernemende kok Benoît Gersdorff werd overgenomen en werd verbouwd tot een modern restaurant. Gersdorff is niet de eerste de beste.

Hij lanceerde L’Essentiel in Temploux en herhaalt in La Plage d’Amée zijn succesformule: feestelijke gastronomie tegen bodemprijzen. Als ondernemer zoekt hij naar getalenteerde jonge mensen, die hij weet te motiveren. De eetzaal is opgebouwd uit hout, aluminium en glas. Vanuit de met rood leder beklede stoelen heb je een riant uitzicht over Namen en de citadel.

’s Zomers is het terras boven de Maas een uitverkoren plek om buiten te eten. La Plage d’Amée wordt druk bezocht en de meeste gasten komen voor een van de aantrekkelijk geprijsde menu’s. De inventieve gerechten weten te verrassen en te behagen.

Restaurant La Plage d’Amée: Rue des Peupliers 2, 5100 Jambes. 081 30 93 39. www.laplagedamee.be. Zondagavond en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content