La Petite Ferme: Beste kaasmeester

De mooiste kaas- en delicatessenwinkel van de provincie is La Petite Ferme. Damien en Sophie Avalosse-Rostenne staan achter de toog. Zij rijpen overwegend rauwmelkse Franse kazen van eerste kwaliteit.

De kaasmeester gaat zelf op zoek naar de beste producenten. Hij behaalde in 2006 de eerste prijs in de wedstrijd Beste Kaasmeester van België en werd in 2007 tweede in het kampioenschap voor Wereldkaasmeester. Hij toont trots een comté van 34 kg met indringende smaak die 22 maanden rijping achter de rug heeft. Ook de roquefort du vieux berger, gemaakt door de kleinste roquefortproducent uit de streek, heeft een onvergetelijke smaak.

Het visitekaartje is een saint-félicien uit de Savoie; de kaas is zo romig dat hij zich met een lepeltje laat eten. Ook de brillat à la truffe valt in de smaak bij veeleisende fijnproevers. In La Petite Ferme ben je ook op het goede adres voor bijzondere vleeswaren.

Kaashandel La Petite Ferme: Chaussée de Marche 431, 5101 Erpent. 081 30 87 90. www.la-petiteferme.be. Zondag, maandag en op feestdagen gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content