La Buvette: Zonder meer lekker

In bistro La Buvette ondergebracht in een nostalgische beenhouwerij in Sint-Gillis, eet je lekker en voor een prikje.

Over La Buvette wordt momenteel gesproken. Deze non-conformistische bistro voor mensen die niet vastgeroest zijn, heeft zijn onderkomen in een nostalgische beenhouwerij in Sint-Gillis. Het is een magische plek met een minimalistische inrichting, samengesteld uit afgeleefd meubilair dat waarschijnlijk werd bijeengesprokkeld op de vlooienmarkt of bij het Leger des Heils.

Je zit er dicht bijeen aan minitafeltjes of aan de toonbank. De ruimte is klein en daarom is er in het gangetje naar de keuken een supplementaire tafel opgesteld. Langs de muur staan een tiental verschillende wijnflessen. Je kunt er drinken per glas of per fles en de prijzen zijn redelijk. Er is geen spijskaart: in La Buvette eet je wat de pot schaft. Je kunt kiezen tussen een vijfgangenmenu voor 35 euro of een zevengangenmenu voor 45 euro. In beide gevallen is de prijs een prikje, want het eten is zonder meer lekker!

Baas Nicolas Scheidt staat zelf moederziel alleen in de keuken en bereidt alles op het moment. In de eetzaal krijgt hij hulp van een Française, die met charme ontvangt en de borden inzet of afruimt. Het bestek blijft liggen tot het eind van de maaltijd.

Wij verwonderden ons over het gebrekkig comfort, bewonderden de tot aan het plafond betegelde beenhouwerij en knabbelden van door de karamel gehaalde zonnebloempitten. Lekkere gnocchi werden opgediend met asperge, artisjok en zachte knoflook. Gelakte eend kreeg het gezelschap van gebraden rode biet, roodloof, rode ui en vinaigrette met rode wijn. Sappig vlees van rundergebraad verscheen op het bord met saus van miso, gekonfijte aubergine met korst van polenta, gestoofde selderij en koriander. Fourme d’Ambertkaas voelde zich wat ongelukkig naast onrijpe peer en schuim van cider dat snel in elkaar zakte. Afsluiters waren rijstpap met rabarber en sorbet van cassis met emulsie van venkel.

Wij aten lekker en verlieten La Buvette enthousiast. (PvD)

Keuken: 7,5
Decor: 7,5
Comfort: 5
Service: 6
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 9

LA BUVETTE, Alsembergsesteenweg108, 1060 Brussel, tel. 02 534 13 03.
Gesloten op zaterdagmiddag, zondag, maandag en dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content