Koreaanse subtiliteit bij Table D’Ho *** in Antwerpen

© CWF&PH

Het Koreaanse lunchrestaurant Table D’Ho serveert smaakvolle en eerlijke gerechten zonder dat je daarvoor diep in je buidel moet tasten. De verwachtingen van onze recensente werden met gemak ingelost.

De slaperige Gitschotellei, een uitvalsweg die het station van Antwerpen Berchem verbindt met de wijken rond het Boelaertpark, is niet per se de uitgelezen habitat voor een culinaire schattenjacht. En toch, tussen bankkantoren, funeraria, dieetwinkels en andere randstedelijke fenomenen, vind ik Table D’Ho, een Koreaans lunchrestaurant dat me van alle kanten werd aangeraden.

Table D’Ho begon als een foodtruck met Koreaanse streetfood. On popular demand openden ze net voor de zomer hun eigen vaste plek. Niet open ’s avonds en in het weekend, want dan is het team nog steeds in de weer met cateringopdrachten voor festivals en feesten allerhande. In de lunchbar kun je de voorbereidingen hiervan gadeslaan in de open industriële keuken.

Op de meeste tafels zie ik de stevige stenen potten waarin publieksfavoriet bibimbap wordt opgediend

De frisse, lichte zaak zit goed vol op een doordeweekse middag. Een snelle scan door de zaal leert dat de publieksfavoriet bibimbap is. Op de meeste tafels zie ik de stevige stenen potten waarin deze populaire Koreaanse rijstschotel wordt opgediend. De kaart leert dat er een versie is met rundvlees (16 euro) en een met groenten en shiitake (14 euro). Verleidelijk, maar ik kies toch voor de lunchsuggestie: een soepje met dumplings (7 euro). Aangevuld met kimbap, een vegetarische Koreaanse sushi (4 euro voor 4 stuks) en een portie kimchi (2 euro).

De soep is hartig, de dumplings sappig. De side dish van pittige gefermenteerde kool is perfect om af en toe wat fris weerwerk te bieden. De zachte en simpele sushi’s maken mijn lichte lunch af. Van de drankkaart kies ik boricha, een ongezoete granenthee (2,90 euro). Vol van smaak en moutachtig van aroma, is het een verfrissende dorstlesser zonder plakkerig zoete nasmaak. Een frisdrank zoals er meer mogen zijn en de perfecte compagnon voor mijn lichte maaltijd.

Hoewel een ijsje bij de lunch best decadent voelt, kan ik de lokroep van vers gemaakt roomijs niet weerstaan. Ik kies voor de variant van witte sesam (9 euro). Het ijs komt geraffineerd gedecoreerd met vers fruit en gepofte rijstkorrels op tafel. Subtiele smaken en niet te zoet, mijn verwachtingen zijn ingelost.

Bij het afrekenen vertelt de gastheer mij dat de zaak ook een paar avonden per maand ’s avonds open is. De data van deze zogenaamde K-nights worden via Facebook bekendgemaakt. Hij waarschuwt me dat als ik erbij wil zijn, ik heel snel moet reserveren. Zelfs zijn eigen vrienden krijgen vaak geen tafel te pakken. Geen wonder, als er smaakvolle en eerlijke gerechten voor zulke democratische prijzen worden aangeboden.

Table d’Ho

Gitschotellei 188

2140 Antwerpen

Tel.: 0478 90 07 82


Open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 11.30 tot 14.30 uur.

tabledho.be

Partner Content