Knus restaurant in Waregem

Restaurant Celto in Waregem heeft een hedendaags rustiek interieur en een klassieke georiënteerde menukaart. Wie hier komt voor één gerechtje wordt niet scheef bekeken.

De handen uit de mouwen steken: dat heeft Celine Malysse geleerd van haar ouders, die met vereende krachten de Marquette in Marke uit de grond stampten. Samen met Tom Vermeersch opende Celine een bistro in het verlengde van de winkelstraat in hartje Waregem. Zeven maanden zwanger ontvangt en bedient Celine in de goed gevulde eetzaal van Celto. Het moet duidelijk vooruitgaan.

Slagerszoon Tom behaalde zijn diploma aan Ter Duinen en werkte in ‘gewone’ restaurants en feestzalen (Eetcafé A Capella in Gent, Cortina/Pinogris in Wevelgem, Feestzalen Orchidée in Ruien enzovoort). Celine studeerde af aan de hotel- en toerismeschool Spermalie en ging aan de slag bij haar ouders en onder meer het Parkhotel in Kortrijk en La Réserve in Knokke.

Klassieke menukaart
De inrichting van Celto valt te omschrijven als hedendaags rustiek. De drempel is laag: wie komt voor één gerechtje wordt niet met de nek aangekeken. De menukaart is klassiek georiënteerd. Bereidingen met kreeft zijn de specialiteit van het huis.

De wijnkaart vermeldt mooie flessen tegen voordelige prijzen. Wijnen die in de aankoop minder dan 15 euro kosten, worden doorgerekend tegen aankoopprijs plus 15 euro. Flessen boven 20 euro krijgen 20 euro boven op de aankoopprijs. Voor een Bollinger Champagne Grand Année 2000 betaalt men 99 euro en voor een Château la Pointe 2006 slechts 51 euro.

Wij bestelden eenmaal het Menu Lunch en Diner (25 euro): ravioli gevuld met mousse die in de verte naar kreeft smaakte, met schaaldierenolie, wortel en shiso, gevolgd door in paneermeel gebakken stukjes kwartel met glimmende, bruine saus, wortel en aardappelkroket.

Aan de andere kant van de tafel werd à la carte gegeten: correcte huisgemaakte garnaalkroketjes omlijst met gefrituurde peterselie en een salade met overbodige tartaarsaus (15 euro), mals vlees van springbok met bospaddenstoelen, raapjes, appelcompote en glanzende rodewijnsaus (23 euro) en een correcte dame blanche (7 euro).

In Celto moet men geen grote kookkunst of grote verfijning verwachten, wel een lekker glaasje wijn en comfort in een knusse omgeving. (PvD)

Kader: knusse bistro
Onthaal en bediening: efficiënt en kordaat, door de hoogzwangere vrouw van het huis.
Keuken: klassiek getinte bistrokeuken.

Celto, Olmstraat 1, 8790 Waregem, Tel. 056/60.60.43.
Woensdagavond en donderdag gesloten.
Dagmenu 20 euro, seizoenmenu 45 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content