Kleurrijke bereidingen met groenten in de hoofdrol bij restaurant Stassart11 in Mechelen

© .

Bij lunchrestaurant Stassart11 in Mechelen proef je van smaakvolle gerechten in een serene, Scandinavische inrichting. (***)

Een van de opvallende initiatieven die bijdragen tot de hernieuwde glans van Mechelen is bloemenwinkel De Borght. Na 25 jaar in de Guldenstraat verhuisde de winkel naar Hotel van der Gracht de Rommerswael, een 17de-eeuws patriciërshuis waar de zusters Arme Klaren in de 19de eeuw een klooster met kapel aan bouwden. Meer ruimte schiep de mogelijkheid om te midden van een luxueuze conceptstore, naast de bloemen- en plantenpraal, ook de passie voor interieur te delen met kunst, sieraden, glaswerk, huisparfums, kussens en geurkaarsen.

Bij de kloosterwinkel in de voormalige kapel is een overdekte binnenplaats, waar planten voor een serene sfeer zorgen. In zaal Het Schooltje kun je meetings en activiteiten organiseren en mocht de honger knagen, dan kun je terecht in lunchrestaurant Stassart11. Het zijn stuk voor stuk intieme plekken met een historische uitstraling. De eetzaal van Stassart11 doet Scandinavisch aan vanwege de uitgepuurde inrichting. De oude muren met de hoge ramen zorgen voor mooi licht, dat gul vanuit de tuinkant naar binnen valt.

Chef Nick Ronsse geeft de hoofdrol aan groenten, die hij combineert met uitheemse kruiden en specerijen.

De lunchformule bestaat uit twee koude en twee warme groentebereidingen met een vis- en vleesgerecht naar keuze (32,50 euro). Deze dagelijks aangepaste lunch kan worden uitgebreid met dips (38,50 euro) of met dips en een nagerecht (45 euro). De gerechtjes komen in het midden van de tafel en zijn bedoeld om te delen. Er verschijnt brood met gekruide olijfolie van goede kwaliteit en een dipsausje met munt.

Dan volgen de koude en warme groentegerechten. Radijsjes koppelde de kok aan feta, komkommerolie en scheuten van rode biet. Wilde rijst was gemengd met avocado, granaatappelpitten en yuzu. Asperges en champignons kregen het gezelschap van een spiegeleitje en dragonolie. Paksoistronkjes waren geroerbakt en werden gecombineerd met ijsbergsla, een scheut limoensap, sojasaus en sambal.

Dan de hoofdgerechten. Perfect gegaarde vlaswijting werd omringd door jonge erwtjes, asperges, pistaches en een jus van asperges. Gelakt en traag gegaard buikspek kreeg sesam, koriander en rozemarijn mee als smaakmakers.

Afsluiten deden wij met taart en daarbij hoort een Italiaanse koffie uit Triëst of een kopje handgeplukte thee.

We vonden de bereidingen van chef Nick Ronsse kleurrijk en smaakvol. Hij geeft de hoofdrol aan groenten, die hij combineert met uitheemse kruiden en specerijen.

De diehards die nog met de auto in Mechelen rijden, kunnen parkeren in de ommuurde binnentuin met zomerterras. Die is te bereiken via de poort in de Schoutetstraat.

Stassart11

Type keuken: Ottolenghi is nooit ver weg.

Sfeer en geluid: sereen.

Rekening: lunch 32,50 euro tot 45 euro.

Goswin de Stassartstraat 11, 2800 Mechelen – 0468 11 11 68 – stassart11.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content