Jour de Fête: Gevarieerd repertoire

© Michel Vaerewijck

in restaurant Jour de Fête is het repertoire gevarieerd. Eenvoudige maar smakelijke producten krijgen een ereplaatsje en het aanbod aan vegetarische gerechten is ruim.

Bruno Matthys en Marie Cloquet verbouwden een gordijnenwinkel uit 1956 tot het hedendaagse weekendrestaurant JOUR DE FÊTE. Het opvallende gebouw met glazen gevel en tussenverdieping was een halve eeuw geleden opvallend modern.

Uit respect voor de vooruitstrevende architect bleef zo veel mogelijk bij het oude. Achter in de open ruimte kwam een open keuken, waar jonge mensen, onder leiding van Marie Cloquet, naar hartenlust kokkerellen. Zij studeerde schilderkunst in Sint-Lucas en werkte vijf jaar als kok in restaurant Aperto-Chiuso.

Haar repertoire is gevarieerd. Eenvoudige maar smakelijke producten zoals linzen, aardpeer, kikkererwten en polenta krijgen een ereplaatsje en het aanbod aan vegetarische gerechten is ruim.

Jour de Fête, Brusselsepoortstraat 38, 9000 Gent, 09 233 66 45. Open van vrijdag tot en met zondag. Op vrijdag en zaterdag lunch voor 14 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content