Jong culinair talent in Kasterlee

© Daniel Geeraerts

Het mooi gedecoreerd restaurant Fleur De Sel in Kasterlee wordt gerund door aanstormend talent.

Een jong, aanstormend talent van 23 jaar met een gloednieuw, mooi en goedlopend restaurant: het bestaat. De 23-jarige chef-kok Alex Verhoeven en zijn even jonge partner Nathalie De Baenst lieten een vroeger baancafé aan de rand van Kasterlee verbouwen tot elegant gedecoreerd restaurant.

Alex is een product van de beroepsschool Spijker in Hoogstraten en kan bogen op slechts drie jaar ervaring (De Farmacie in Beerse, De Pastorie in Lichtaart en een paar maandjes in de keuken van Hof van Cleve). Wij reserveerden twee plaatsen en werden geconfronteerd met een volle eetzaal. Alles zat goed, behalve de muzikale begeleiding (Mireille Mathieu, Tom Jones).

Onze keuze
Het goedkoopste voorgerecht kost 25 euro, het goedkoopste hoofdgerecht komt op 40 euro. Dat zijn flinke prijzen voor jonge starters die hun restaurant in de markt willen zetten. Op tafel kwam hoeveboter en reuzel van spekvet en bruine suiker, als streeklekkernij. In de Kempen wordt flink gesmikkeld en gedronken en zijn de porties royaal. Wij kozen het viergangenmenu (55 euro), dat werd begeleid door gul geschonken wijnen van redelijke kwaliteit (23 euro).

Er kwamen vijf lekkere en mooie wachthapjes. Het eerste gerecht bestond uit kort gegaarde langoustines (het darmkanaal was niet verwijderd!) met erg zoute ossenstaart, witte en groene asperges, rode biet en bergamot. Wijting kwam met pistache, gerookte lente-ui, gel van Roma-tomaat, handgepelde grijze garnalen en citroenmelisse. Het smakelijke vlees van rosé gebraden kalfslende lag in het bord met rösti, jus van hooi, wortel, erwt, morieljes en Melouse-uitjes. Rabarbertaart met hand van Buddha-koekjes en structuren van framboos sloot af.

De twee jonge mensen zetten hoog in en geven wat ze kunnen. Niet alleen de inrichting en de tafeldecoratie van hun nieuwe restaurant hebben stijl, ook de bediening en de gerechten hebben klasse. Maar of de twee over genoeg maturiteit en reserves beschikken om het niveau op termijn te handhaven, zal de toekomst uitwijzen. In ieder geval is hun mooie, landelijke eethuis als een raket vertrokken. (PvD)

Kader: elegant, hedendaags
Onthaal en bediening: vriendelijk, efficiënt en spontaan.
Keuken: mooi gepresenteerde, speels gerechtjes zonder smaakwanklanken

Restaurant Fleur de Sel, Turnhoutsebaan 189, 2460 Kasterlee, tel. 014/753468.
Maandag en dinsdag gesloten.
Lunchmenu 38 euro (15 euro met wijn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content