Jeroen Storme: Nieuwe brasserie op oude locatie

De hedendaags klassieke kookstijl met herkenbare gerechten in de Machelse restaurant Jeroen Storme valt in de smaak.

Kader: ruim en licht

Onthaal en bediening: routineus

Keuken: hedendaags klassiek

Jeroen Storme, Heirbaan 210, 1830 Machelen. Tel. 02/253.54.56.

Zaterdag en zondag gesloten. Menu’s van 45 tot 95 euro.

Jeroen Storme huurde zes maanden terug het restaurant van André d’Haese in Machelen, waar hij eerder al achter het fornuis stond. D’Haese heeft zich uit de horeca teruggetrokken. Storme kan bogen op een ruime ervaring in toprestaurants (La Pinède in St.-Tropez, La Bergerie in Namen, de Lijsterbes in Berlare en Pyramid in Machelen). Hij heeft bovendien twaalf jaar ervaring als gastronomisch traiteur in Schellebelle.

Als tafelhouder voelde hij zich beperkt in zijn creativiteit. Daarom ontfermt echtgenote Hélène Verbraeken zich nu grotendeels over het traiteurbedrijf, terwijl Jeroen Storme zich aan het fornuis van Pyramid installeerde. Daarmee keerde terug naar zijn oude liefde: koken voor een ‘à la carte’-restaurant. Het duurde niet lang voordat de eetzaal volliep tijdens de lunch. Het gemakkelijk toegankelijke restaurant ligt op een eersteklas locatie in de omgeving van industrieparken, en de hedendaags klassieke kookstijl met herkenbare gerechten valt in de smaak.

Wij kregen om te beginnen broodjes die hun fleur hadden verloren en banale knabbelhapjes, zoals toast met rillette en zwarte olijven. Om binnen ons budget te blijven, bestelden we voorzichtig. Er waren twee voorgerechten: gemarineerde zalm met aspergesalade en champagnevinaigrette (18 euro) en carpaccio van rundfilet met olijventapenade (21 euro). De op de spijskaart beloofde gekonfijte tomaat en parmezaan konden wij niet ontdekken.

We bestelden kabeljauw en kipfilet, maar die bleken uitverkocht. Daarop stelde de zaalmeester kalfszwezerik voor, het duurste gerecht van de kaart. Onze keuze ging naar navarin van lam, onvergankelijk lekker en opgediend met lentegroenten (24 euro) en het superieure vlees van op de grill bereide rib eye van Black Angus, opgediend met fondante pont-neufaardappelen en een frisse salade met mayonaise (28 euro). Het glas werd die avond gevuld met suggestiewijnen van redelijke kwaliteit: Loire, Cheverny, Domaine P. Bellier 2012 (7 euro het glas of 34 euro de fles) en een rode Languedoc, Laurent Miquel 2011 (9 euro het glas en 42 euro de fles).

Jeroen Storme kan koken, dat is zeker. Maar gezien de gehanteerde prijzen is dat eigenlijk maar normaal. Er is wel nog wat werk aan de winkel, zoals de geluidsisolatie in de eetzaal en het verwijderen van de groene aanslag op en rond de terrassen in de riante tuin met waterpartijen. Jeroen Storme en echtgenote zijn ondernemers en ze sloten een huurcontract met koopoptie af. Dat geeft vertrouwen. (PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content