Italiaanse bistro in Brugge

Eetcafé La Porta is te vinden op de eerste verdieping van een drukbeklant Brugs café, met zicht op de bar. De zonnige keuken, bereid met eersteklasproducten, oogst veel bijval bij de klanten.

Gelukkig is er in de horeca ruimte voor verrassingen die de door ketens en trends opgedrongen eenheidsworst doorbreken. Een voorbeeld van een nieuw horecaproduct dat in positieve zin verwondert is La Porta.

Modern en landelijk

De Italiaanse bistro is te vinden boven aan de trap van het drukbeklante Brugse café ’t Santpoortje. Deze locatie, op de open eerste verdieping met zicht op de bar en binnen het bereik van het cafétumult, is al niet alledaags. Als men ook nog weet dat er in het minikeukentje met kookelement met vier bekkens een chef van kaliber werkt, zijn er redenen om naar het Zand te trekken. Het is raadzaam om eerst te reserveren, want in Brugge, waar iedereen iedereen kent, verspreiden de nieuwtjes zich snel.

Wij kwamen op een drukke avond in het begin van de week, werden bediend door een vriendelijk meisje dat was overgeheveld uit het café en die de serveerkunst in de vingers had. Wij zagen in de loop van de avond hoe de twee verschillende sferen van café en restaurant versmolten tot een mooi geheel. De inrichting van de bistro is eigentijds landelijk en de tafels aan de voorkant van het historische gebouw bieden een panoramisch zicht over het plein.

Italiaanse keuken

Het repertoire op de spijskaart is breed en gaat van bruschetta en pizza tot pernice alle pizzoccheri (patrijs met boekweitpasta met aardappelen, groene kool, taleggio en salieboter). De wijnkaart is Italiaans georiënteerd en wordt samengesteld in samenwerking met Kees Dobbelaar, ‘Beste Sommelier van België 2008’.

In La Porta mag je niet gehaast zijn, de keuken is klein waardoor het even duurt voordat er iets op tafel komt. Onze keuze ging naar het Menu di Porta in viergangenversie (45 euro). Salade van biologische tomaten werd gecombineerd met frisgroene basilicumjus en in huis gemarineerde en gefrituurde ansjovis en brood. Oorschelppasta was bereid op de wijze van Puglia met broccoli, pancetta en knoflook (14 euro). Ribstuk van Duke of Birkshirevarken, met op de tong smeltend vet, verscheen met groene kool, gnocchi met salie, noten en gorgonzola. De heerlijke Le Cecche 2009, Langhe Rosso van de Belgische dokter-wijnmaker Jan de Bruyne paste er perfect bij (25 euro)! Afsluiten deden wij met peer, pistache, witte chocolade en klaverzuring.

In La Porta serveert men royale porties zonnige bistronomie, bereid uit eersteklasproducten.

Categorie: eetcafé
Keuken 7,5
Decor 7
Comfort 7
Service 7
Prijs/kwaliteit geproefde menu 7,5

Bistro La Porta, ’t Zand 2, 8000 Brugge, 050 330 555. Zondag gesloten. Lunch: 14,50 euro. Menu’s: 35 en 45 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content