De bekende horecazaak De Barrier werd begin 2010 gekocht door megacateraar Bart Claes. Het ziet ernaar uit dat de tafelhouder (te) hoog heeft ingezet. Het riante complex herbergt feestzalen, gerieflijke hotelkamers en het restaurant Innesto, dat op zelfstandige basis wordt uitgebaat door Koen Verjans. Koen is niet de eerste de beste: hij was souschef in ’t Zilte in Mol, liep stage in Oud Sluis (Sluis) en De Librije (Zwolle) in Nederland en deed ervaring op in de keukens van Clos Saint-Denis (Kortessem) en Oosthoek (Knokke). In Innesto legt hij de lat hoog. Lekkerbekken beschouwen hem als een van de grootste jonge talenten in Vlaanderen.

De spijskaart is beknopt. De chef maakt gebruik van eigentijdse technieken en speelt met contrasten. Zijn bereidingen zijn harmonieus van opbouw en zijn mooi, licht en verfrissend nieuw.

Innesto: grote Baan 9, 3530 Houthalen. 011 525 525. www.innesto.be. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content