Hiphop in Hotel Bloom

Op de begane grond van het Brusselse lifestylehotel Bloom bevindt zich het vernieuwende restaurant SmoodS.

De Zweedse groep Pandox AB heeft niet alleen het Brusselse Hilton gekocht voor 29 miljoen euro, maar verwierf eerder ook al het Royal Crown Hotel. Het hotel in de Koningsstraat werd omgebouwd tot het lifestylehotel Bloom. Stay away from the ordinary, kreeg het als slagzin mee.

De 306 kamers werden door jonge Europese kunstenaars voorzien van muurschilderingen. Directrice is Christel Cabanier, bekend door haar jurering in het VTM-programma Mijn restaurant! Op de begane grond bevindt zich restaurant SmoodS, neergezet als een vernieuwende en eigentijdse ruimte met zeven atmosfeereilanden (passion, bazaar, safari, bling-bling, aqua, spring, flower power). Het geheel is uitgerust met een lichtplan met bewegende lichtbronnen en dimmers.

Volgens Cabanier kom je naar ‘SmoodS, Living Room, Kitchen and Music’ om te onthaasten in een clubsfeer met hippe woonkamers en gevarieerd werelds eten. In de open keuken zie je de koks aan het werk. Voor de kleine versie van een gerecht betaal je 14 euro, voor het grote formaat 23 of 25 euro.

Hamashi tonijnfilet van de grill met schuim van grapefruit en ijskoude carpaccio van rundvlees met honingzoete sorbet van gember en taaie toast waren de voorgerechten. Tarbot van de grill met gekonfijte wortel met karwij en tamarindesaus en rolletjes kalfsoester met mozzarella, courgette en emulsie van olijfolie en aceto balsamico waren de hoofdgerechten. Afsluiten deden wij met gekristalliseerde ananas met rode thee.

Wij constateerden tijdens een eerder bezoek dat de keuken beter op punt stond. SmoodS is in ieder geval een succes, want zowel zakenman als trendy jonge mensen voelen zich aangetrokken.

Kader: atmosfeer eilanden om te onthaasten in club ambiance
Onthaal en bediening: door jonge mensen
Keuken: werelds en speels

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content