Het mooiste restaurant van Brussel

Odette kwam uit het Franse Williers naar Brussel en opende er de modieuze pied-à-terre Odette en Ville.

Odette kwam uit het Franse Williers naar Brussel en opende er een modieuze pied-à-terre. In een patriciërswoning in de nabijheid van het hippe Kasteelheerplein, op de plaats waar voorheen het Thaise eethuis Les Perles de Pluie was, nestelde Odette en Ville zich.
Op de benedenverdieping bevindt zich een drukbezochte bar-restaurant met chique clubambiance; boven aan de centrale trap beland je in het boetiekhotel met acht exclusief ingerichte kamers. In de salon met bibliotheek zit de beau monde onderuitgezakt in chesterfieldcanapés. Het behangpapier werd speciaal op maat gedrukt in Londen. Aan de andere kant van de receptie is er een sfeervolle bar met loungehoek waar er van cocktails wordt genipt en van hapjes of gebakjes wordt gepeuzeld. Het meubilair hier is van Marcel Wanders en van Casa Milano. Odette heeft een goede en dure smaak!

Om een vrij plekje te bemachtigen, moesten wij vroeg op de avond te komen en beloven dat we voor 21.30 uur de tafel zouden vrijmaken.

Zwart is de terugkomende kleur en Frans is de terugkomende taal. De keuken staat onder leiding van Roberto Zanuso. Vanuit de eetzaal is hij met zijn helpers te zien in de met glas afgescheiden keuken. Er is geen lunch of menu. De spijskaart biedt echter vele mogelijkheden. Wil je het eenvoudig houden dan zijn er simpele bereidingen zoals penne in tomatensaus (16 euro), hamburger (19 euro) en club sandwich (16 euro).

Wij kozen twee verschillende voorgerechten. Aan de ene kant verscheen cocotte gevuld met groenten, zoals miniraapjes, minicourgette en tuinbonen (14 euro). Zo’n verzorgd en smakelijk vegetarisch gerecht hebben we zelden gezien! Aan de overkant kwam garnaalkroket en ook deze was helemaal in orde (15 euro). Met het mes gesneden rauw rundvlees volgde (22 euro). Bij de tartaar kwam gekruid groen, in olijfolie gebakken brood, kort gegaarde spinazie en een kom eersteklasfrieten.

Er was ook al dente gekookte spaghetti met stukken kreeft in olijfolie (28 euro). In het glas kwam een soepele en oprechte Catalaanse Domaine Alvaro Palacios, Camins del Priorat 2007. Deze aanrader kostte 33 euro. Afsluiten deden wij met finefeuille van laagjes krokante chocolade met mousse van chocolade en vanillesaus (12 euro).

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content