Hemgie’s: Meer dan topburgers

Het Brusselse eetadres Hemgie’s serveert fijnproevers burgers, gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

Hemgie’s is een initiatief van Mathias Vosswinkel, die eerder al het Brusselse restaurant Raconte-moi des Salades lanceerde en in Thailand werkte. De inrichting is urban, met grijze, gecapitonneerde bankjes en muurbekleding, en stemmige loungeverlichting. Hemgie’s serveert fijnproevers burgers, gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Een ambachtelijk bereid en in huis gebakken, goudgeel en zacht broodje met daartussen vers, naar wens gegrild vlees van met graan gevoederde dieren, afkomstig van de Schotse beenhouwer Alec Jarrett, een plakje karaktervolle Oud Brugge en een krokant sneetje Colonnata-spek. Zelfs de frieten en de ketchup zijn in huis gemaakt.

Naast klassieke burgers zijn er ook meer exotische variaties beschikbaar, zoals Miss Daisy (met camembert en uienchutney), Blue Witloof (met blauwe Stilton, pecannoten en witloof) en Sea Folies (met tonijn, scampi en avocado).

Hemgie’s heeft echter meer op de kaart dan enkel hamburgers. Bestsellers die Mathias meenam van zijn vroegere restaurant zijn onder meer Salade de la Mer en Salade de Crottin de Chavignol. De drankenkaart geeft toegang tot een reeks ambachtelijk gebrouwen bieren, zoals Silly en Dubbele van Edingen van het vat, of Kappitel van Watou, Betchard en Brunehaut in fles.

Wij proefden van twee tapas: een weinig te ver gebakken eendenlever met gekonfijte appel (10 euro) en leuke en lekkere, in glas gepresenteerde, ronde minigarnaalkroketjes (9 euro). Het wijnglas werd gevuld met een Rioja Banda Azul, Paternina, een rode die vlotjes over de tong ging zonder veel indrukken na te laten.

De hoofdgerechten waren een naar Thaise begrippen licht gekruide, gemengde Thaise salade met veel reepjes rood gebakken ossenhaas, wortel, prinsessenbonen, rode pepers, koriander, komkommer en zoet-pikante Thaise vinaigrette (18,50 euro); en smakelijke gebakken filet pur (22 euro), opgediend met pepersaus (3 euro). Afsluiten deden wij met een New York Brownie met chocoladesaus en in huis gedraaid vanille-ijs (6 euro). In Hemgie’s werken de koks met eersteklasproducten en het repertoire op de spijskaart is veelzijdig. (PvD)

Kader: urban

Onthaal en bediening: vriendelijk, vooral in het Frans

Comfort: beperkt

Keuken: werelds, fusion

Hemgie’s, Predikherenstraat 12 (tegenover de Prinsesgallerij), 1000 Brussel. Tel 02/502.07.77. Zondag gesloten. Lunch: 9,90 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content