Guzzi’s Italian Piadina Bakery: Italiaans comfort food aan de Schelde

© Evenbeeld

Fastfood is per definitie vette troep? Nee hoor, de krokant gebakken en gevulde flatbreads van Guzzi’s tonen aan dat het ook anders kan.

Het concept van Guzzi’s is simpel: op de kaart staan enkel verschillende soorten piadina, een erg eenvoudige maar deugddoende Italiaanse broodspecialiteit. Het platte, krokante en vers gebakken flatbread doet door de textuur en ronde vorm aan pizza denken, maar is iets dunner en krokanter, en qua smaak leunt het meer aan tegen brood dan tegen pizza.

Het brood wordt traditioneel gevuld met zachtsmeuïge squacquerone di Romagna en de fijnste Italiaanse charcuterie. Denk maar aan San Daniele ham die 13 of 18 maanden gedroogd wordt of aan finocchiona, een fijn gedroogde salami op smaak gebracht met venkel. Ook mozzarella burrata, gerookte zalm, groenten en – voor de meerwaardezoeker – zelfs truffel zijn terug te vinden tussen de piadini. Vegetariërs kunnen hun hartje ophalen met gegrilde artisjok, paprika, aubergine, zongedroogde tomaat en pesto.

Guzzi's Italian Piadina Bakery: Italiaans comfort food aan de Schelde
© Evenbeeld

Voor het deeg van een piadina heb je enkel bloem, melk, water, olie en zout nodig. De maaltijd is zo simpel dat – net zoals bij zowat elk gerecht uit de Italiaanse keuken – de kwaliteit van de ingrediënten de doorslag geeft in het uiteindelijke resultaat. Guzzi schenkt dus niet alleen heel wat aandacht aan haar vulling, maar ook aan de basis: de bloem. Daarvoor werkt het restaurant samen met de gerenommeerde Italisaanse Molino Quaglia in Vighizzolo d’Este nabij Padua, waar de vierde generatie technologie combineert met het ambachtelijk principe van op steen gemalen bloem.

Heel wat factoren dus om Guzzi te bestempelen als veelbelovend nieuw adresje voor voedzaam comfortfood, geserveerd met Italiaanse flair.

Guzzi’s Italian Piadina Bakery

Suikerrui 32, 2000 Antwerpen.

Alle dagen open vanaf 08.00 uur tot 21.00 uur.

www.guzzis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content