Geslaagd wijnrestaurant

In Invincible (Antwerpen) eet je hoog of laag en ontdek je interessante wijnen.

De 29-jarige Kenny Burssens wist met zijn eerste wijnrestaurant Invincible, op het Antwerpse Zuid, volle eetzalen te trekken. Omdat de locatie te klein werd stapte hij in een nieuw avontuur: Magma, een brasserie die samen met Luc Hoornaert (Swaffou) en Dave Dierckx (Bizzie Lizzie), én met veel poeha in de markt werd gezet. Maar Magma was te hoog gegrepen.

Toen de mogelijkheid ontstond om terug voor zichzelf te beginnen in de vroegere Gin Fish (Matelote) van superkok Didier Garnich, heeft Kenny geen moment getwijfeld. Invincible II was vanaf de eerste dag een schot in de roos. De restaurateur hanteert opnieuw de formule, waarbij het mogelijk is om smakelijk te eten voor een licht verteerbare prijs, en tegelijkertijd diverse interessante wijnen te ontdekken.

Invincible II heeft twee mogelijkheden: bij het binnenkomen neemt men óf de deur naar links naar een vertrek waar men voor de open keuken aan een lange eettoog eet, óf men gaat rechtsaf naar de eetkamer met tussenverdieping waar men ‘laag’ eet. Kok Nicolas Van Caesbroeck kreeg de leiding over de keuken, waardoor Kenny zijn handen vrij heeft om zich met de klanten bezig te houden.

De spijskaart bestaat uit een vijftiental gerechten, waaruit men een drietal bereidingen kiest om zo tot een keuzemenu te komen, waarvoor men 35 euro betaalt. Heeft men na het hoofdgerecht nog veel plaats over, dan kan men het menu uitbreiden met kaas (7,50 euro). Wil men een signatuurgerecht inlassen, dan betaalt men een kleine meerprijs (voorbeeld: voor zeebaars bereid in zoutkorst is de toeslag 15 euro voor twee personen).

Wij hielden het bij gerechten uit het basismenu en kozen twee verschillende voorgerechten. Zwarte risotto werd smakelijk gecombineerd met nobashi-garnalen. Kalf kwam op tafel in drie lekkere hapjes: merg op toast, geperste kop en gepaneerde hersens met kappertjes. Filet van heilbot was maar van matige kwaliteit en kwam met lamsoor en kruidensaus. Aan de andere kant van de tafel pronkte een stevig, sappig en smakelijk stuk onglet (longhaasje) met prima bearnaise, ovenaardappel en kruidensalade.

Afsluiten deden we met een voortreffelijke Café Glacé, Grande Reserve 100% arabica. Wij waren enthousiast over het eten en de geselecteerde wijnen, die per glas werden geschonken en waarvoor redelijke prijzen werden aangerekend.

Categorie: Wijnrestaurant
Keuken: 7,5
Decor: 7
Comfort: 7
Service: 7,5
Prijs/kwaliteit: 7,5

Pieter van Doveren/D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content