Gents restaurant Coeur d’Artichaut gaat voor eenvoud

Restaurant Coeur d’Artichaut is ondergebracht in een sfeervol oud herenhuis met romantische binnenplaats in hartje Gent.

Zondag en maandag gesloten.

Kader: sfeervol oud herenhuis met romantische binnenplaats.

Onthaal en bediening: in handen van vriendelijke jonge mensen.

Keuken: smakelijke gerechten zonder smuk.

Restaurant Coeur d’Artichaut, Onderbergen 6, 9000 Gent. Tel. 09/225.33.71.

Eric De Wagenaere was twaalf toen hij zijn moeder verloor. Sindsdien zorgde hij thuis voor het eten. Eric studeerde voor meubelmaker, maar omdat er geen werk was die sector ging hij bij Volvo werken en kluste hij bij in de horeca. Bij een traiteur leerde hij keukenorganisatie en logistiek. Eric voorzag zowel voetbalploegen als adellijke mensen van het gepaste eten.

Op zijn dertigste had De Waegenaere genoeg geld bijeengespaard om Coeur d’Artichaut te openen. Vijf jaar later verhuisden potten en pannen naar een 170 jaar oud hotel wat verderop in de straat. Intussen is Coeur d’Artchaut twintig jaar oud en staat de ondernemende Eric De Wagenaere aan het hoofd van een consortium. Onder zijn beheer vallen de uitbating van de feestzaal van brouwerij Liefmans, de bistro in het muziekcentrum De Bijloke, twee Petit Coeur-vestigingen met een aanbod aan ontbijten, quiches, salades en patisserie en een cateringbedrijf met zestien medewerkers. Daarnaast zijn er tijdelijke projecten zoals een pop-uprestaurant op het dak van de oude Galveston-fabriek.

Het moederhuis Coeur d’Artichaut volgt de tijdgeest. Na twintig jaar was het voor Eric De Wagenaere tijd om alles te resetten. De stijfdeftige gastronomische formule met het dubbelgesteven linnen (kosten: 16.000 euro per jaar!), de uitgebreide kaart en de opgemaakte borden gingen de kast in om plaats te maken voor een vereenvoudigde formule. De nieuwe aanpak is simpeler.

Onze keuze
Wij snoepten van goed brood met smakelijke rillette en pesto van artisjok en we genoten van het decor. Er kwamen twee voorgerechten: venusschelpen met gegrilde paprika, rauw gemarineerde venkel en munt, een gerechtje dat goed had gepast in een vermageringscentrum (11 euro) en garnaalkroketjes met smakelijke vulling en bros jasje, opgediend met brunoise van appel en venkel (12 euro).

De hoofdgerechten waren sappig visvlees van zeeduivel met geplette aardappel, saus van paprika, raketsla en Pecorino (20 euro) en het zachte draadjesvlees van langzaam gegaarde kalfswangen in saus met Liefmans Goudenband en begeleid door krokante groentjes (18,50 euro). Afsluiten deden wij met een Belgian Mess van passievrucht en meringue (8 euro). (PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content