Filipijns getinte keuken bij gezellige buurtbar Baby Pinoy *** in Antwerpen

© CWF&PH

Frisse lunchgerechtjes en ontspannen sfeer bij het nieuwe eethuisje Baby Pinoy in Antwerpen.

Baby Pinoy is het Filipijns geïnspireerde eethuisje dat Charlotte en Daan openden begin dit jaar. Het koppel koos een verrassende locatie voor hun restaurantje: de bedrijvige Provinciestraat in Antwerpen, waar de frisse witte gevel met het strakke logo opvalt tussen de kruideniers, theehuizen en snackbars. De eigenaars wonen er zelf om de hoek en als je er binnenstapt, krijg je het gevoel dat je gezellig komt buurten. Buiten nodigt een bankje uit tot observatie van de levendige straat, eenmaal binnen tref je een kleine plantenjungle aan. De muren in frisse pastelkleurtjes zijn gedecoreerd met kleurige blikjes Filipijnse frisdrank, een zwaaiende gouden kat en felroze neon aan de muur.

In de authentieke gerechten, zoals het dessertje en de ijskoffie, is de keuken van Baby Pinoy op haar best

De kaart toont een selectie van soepen, broodjes, pannenkoeken en salades. Wij worden vooral verleid door de gerechten die de Filipijnse roots van Charlotte verraden. De bordjes die we krijgen voorgeschoteld zijn vers, fris en gezond. De gadogado (10 euro) is een salade met tofoe en witte rijst en gaat perfect samen met de pindasaus die erbij wordt geserveerd. De pannenkoek (11 euro) die wij kiezen is belegd met zoete aardappel, groenten en spek. We eten smakelijk en licht, maar missen wat uitgesproken smaken en kruiding, iets waar makkelijk aan gewerkt kan worden aangezien de basis van de gerechten goed zit.

De ijskoffie (3,50 euro) die we erbij drinken is een heus spektakel. Boven op de robuuste ijsblokken van bevroren koffie komt een vers shotje espresso. Het kannetje melk dat je er daarna op giet, creëert een mooi marmereffect. Een dorstlessende en verkwikkende zomerdrank die je net zo zoet maakt als je zelf wilt.

Het dessert is een typische Filipijnse streetfoodspecialiteit, vertelt Charlotte ons. De halo-halowordt geserveerd in een hoog milkshakeglas en is een prachtig staaltje culinaire kitsch. Gekleurde blokjes kokosgelatine krijgen gezelschap van sliertjes kokosnoot, roomijs van rode bonen, gecondenseerde melk, geschaafd ijs, stukjes fruit én cornflakes. Daar-bovenop komt nog een glitterparasol. Verrassend genoeg vormen al deze elementen een coherent geheel – en een érg lekker dessert.

In de authentieke gerechten, zoals het dessertje en de ijskoffie, is de keuken van Baby Pinoy op haar best. Wat ons betreft mag die lijn nog iets meer doorgetrokken worden naar de andere gerechten op de kaart. Dat er plannen in die richting zijn, blijkt uit de Filipino food events die op stapel staan – iets om naar uit te kijken. De warme en ontspannen sfeer, frisse keuken, bijzondere locatie, het mooie interieur en de strakke prijs-kwaliteitverhouding zijn alvast redenen genoeg om terug te komen.

BABY PINOY

Type keuken: Filipijns geïnspireerde lunchgerechten

Sfeer & geluid: Frisse pastelkleurige buurtbar waar het relaxed toeven is

Rekening: Budgetvriendelijke gerechten van 5 euro tot 11 euro


Provinciestraat 86, 2018 Antwerpen, babypinoy.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Partner Content