Evidence op ’t Eilandje: een heerlijke revival van de klassieke keuken

© CWF&PH

Onze recensent maakt met plezier mond-tot-mondreclame voor de eigentijdse bistrokeuken van chef Lionel Bethaz bij Evidence in Antwerpen. (***)

Een Franse chef is neergestreken op het Antwerpse Eilandje. Lionel Bethaz kookte eerder in sterrenzaak Dôme en had een klein decennium lang een eigen patisseriezaak in Brasschaat. Zijn laatste wapenfeit was zijn functie als chef-patissier van het Amstel Hotel in Amsterdam. De Indiëstraat is het stuk van het Eilandje over de Londenbrug, een wijk die voorlopig vooral in de hoofden van vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars een bruisende buurt is, maar waar in realiteit nog niet veel volk op straat rondloopt. Op veel passage moet deze bistro voorlopig dus niet rekenen. Vandaar dat wij met plezier onze bijdrage leveren aan de mond-tot-mondreclame die dit eethuis verdient.

Deze bistro is een veilige haven voor wie de revival van de klassieke keuken een warm hart toedraagt.

We kunnen alvast met een gerust hart in de prachtige groene zetels wegzinken: we hoeven ons bord hier niet te delen. Voor de lunch kunnen we kiezen uit drie formules: een fast menu met hoofdgerecht en drankje (25 euro), een on time menu met voor- en hoofdgerecht (30 euro) of een relax menu met drie gangen (35 euro). Het hoofdgerecht is een dagelijks wisselende dagschotel (keuze tussen vis en vlees).

De wijnkaart is samengesteld door sommelier en wijnimporteur Wouter De Bakker van Terrovin, een huis van vertrouwen voor de natuurwijnliefhebber. Zijn selectie levert een kaart op die aan de overkant van de tafel enthousiaste kreetjes uitlokt. De kaart is toegankelijk door een opdeling in klassieke en avontuurlijke wijnen. De Bakker staat bekend om zijn elegante wijnkeuze die weinigen tegen de borst zal stuiten, ook de conventionele drinker niet.

Het voorgerecht is een perfect gepocheerd eitje, met stukken gerookte paling, zeekraal en knolselderpuree. Een gebalanceerd troostgerechtje dat heerlijk zacht en zilt smaakt. Als hoofdgerecht volgen twee dagschotels. De zalm met sinaasappelbotersaus, artisjok en spinazie is een geslaagde combinatie met een heerlijke frisse citrustoets. De hachis Parmentier met gestoofde aubergine en paprika krijgt extra vlezigheid door een intense vleesjus. Beide zijn prima lunchgerechten die vullen zonder zwaar te zijn. Als dessert lepelen we samen een bordje leeg met gebakken banaan in rum, ganache van chocoloade en boterkaramel.

Deze bistro is een veilige haven voor wie de revival van de klassieke keuken een warm hart toedraagt. Het interieur ademt een zweem van nostalgie, maar is mee met zijn tijd. De bediening is kundig en charmant. En de simpele, verzorgde keuken is een verademing in tijden van complexe eetformules.

EVIDENCE

Type keuken: eigentijdse bistrokeuken.

Sfeer & geluid: geslaagde update van een klassiek bistro-interieur en zachte akoestiek.

Rekening: lunch: één, twee of drie gangen (25, 30 of 35 euro). Diner: 2 gangen voor 42 euro. Op vrijdag en zaterdag 5 gangen voor 55 euro.


Indiëstraat 34, 2000 Antwerpen, 03 888 86 82, evidence-antwerpen.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Partner Content