Eten in de showroom van Bulthaup

Keukenfabricant heeft in Sint-Stevens-Woluwe een restaurant met een droomkeuken, meubels en decoratie die naadloos aansluiten bij het design van het prestigemerk.

Nu eten meer dan ooit ‘in de mode’ is, zoeken brandstores, flagshipstores, lifestylestores en andere conceptstores naar een passende combinatie van fashion and food. Het is een trend, waarbij merken ondersteuning krijgen van een op maat ontworpen horecaconcept. De voorbeelden zijn legio: Verso Café, Bar Ristorante Renaissance, Restaurant Graanmarkt, Bowery Smets Premium Store Brussels, Enjoy BMW, Wy The Mercedes House.

Nieuw is het pop-upshowroomrestaurant van BMW-Mini Dejonckheere uit Roeselare, waar van 1 tot 24 oktober vier sterrenchefs komen koken. Ook de Duitse keukenfabrikant Bulthaup heeft restaurants met droomkeukens, meubels en decoratie die naadloos aansluiten bij het design van het prestigemerk.

In Sint-Stevens-Woluwe heeft chef-kok Pierre Godart het voor het zeggen. Hij ging in de leer bij Brusselse restaurants als Le Fourneau en Le Royal en Le Gril aux Herbes in Wemmel. Hij kan koken, wat hem recent een 13/20 in de Gault Millau opleverde.

Wij kwamen voor de lunch, zagen hoe alle tafeltjes werden ingenomen en hoe keuken en zaal iedereen snel en gezwind konden bedienen. Onze keuze ging naar carpaccio van zalm en grijze garnalen met (te) zoete saus vierge (18 euro) en teriyaki van rundvlees met raketsla en Parmezaanse kaas (18 euro). Hoofdgerechten waren: kabeljauwhaas met cantharellen, lichte kalfsjus en citroen (29 euro) en in boter gebakken zeetong met aardappelpuree en gemengde salade (30 euro). Al wat op tafel kwam, was verzorgd en smakelijk. Afsluiten deden wij met verrassingskoffie voorzien van minisabayon met fruit en crème brûlée (9 euro).

Categorie: modieus merkbrandingrestaurant
Keuken 7
Comfort 7
Bediening 7
Prijs/kwaliteit 7

Bulthaup, Leuvensesteenweg 323, 1932 Sint-Stevens-Woluwe, 02 880 68 60. Open van maandag- tot vrijdagmiddag en van donderdag- tot zaterdagavond. Menu’s: 40, 60 en 75 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content