En Face de Parachute: Knusse bistro in Brussel

Cyril Jolivet © CWF & PH

In deze intieme bistro met knusse inrichting serveert de chef marktgebonden Franse keuken gebaseerd op eersteklas seizoenproducten.

Cyril Jolivet kreeg een opleiding bij Yves Mattagne (SAS Sea Grill), bij Michel Theurel in La Maison du Boeuf en in La Palme d’Or in hotel Martinez in Cannes. Met een dergelijke scholing kan je koken en weet je intussen wel wat lekker is. Cyril werkte al acht jaar in En Face de Parachute toen de zaak op de fles ging.

Een zakenman nam de bistro met art-nouveaufaçade voor een prikje over en anderhalve maand later kon Cyril Jolivet weer aan de slag. Hij brengt een marktgebonden Franse keuken gebaseerd op eersteklas seizoenproducten, veelal afkomstig uit Rungis. En Face de Parachute heeft een knusse inrichting in donker gevernist hout. De ruimte is beperkt en je zit tegen elkaar op trambankjes aan kleine tafels. De keuken is zichtbaar en wat de pot schaft, is op een schoolbord gekrijt en moeilijk leesbaar.

De bediening verliep chaotisch maar dat kon de pret niet drukken. Wij kregen een hapje zalm met gepofte rijst en soja en kozen het Menu du Marché (39 euro). Voorgerecht was carpaccio van superverse sint-jakobsschelpdieren met puree van aardpeer en Avruga-kaviaar. Hoofdgerecht waren smakelijke biefstukjes uit het dunne gedeelte van haas van hinde met wildsaus met een vleug cacao, raapjes van Pardailhan, bietje, reinette-appel en veenbessen.

Het glas was gevuld met een weinig opwindende en flink aangerekende Grand Bateau 2012, Bordeaux (36 euro of 6 euro per glas). Afsluiten deden wij met een lekkere, in huis gemaakte baba au rhum met espuma van praliné. Wij vonden het eten goed en de rest minder. (PvD)

Keuken: 7,5

Decor: 7

Comfort: 5,5

Bediening: 6

Prijs/kwaliteit: 7

En Face de Parachute, Waterloosesteenweg 578, 1050 Brussel, 02 346 47 41. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten. Lunch twee gangen: 18 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content