Elegant-chic eetadres in Moeskroen

In het trendy restaurant Carpe Diem, in Moeskroen, is charmante eenvoud troef. De spijskaar is beknopt, maar het lezen scherpt de honger. Wij gingen voor het Menu Classico.

Categorie: laagdrempelig modern restaurant
Keuken: 7,5
Decor: 8
Comfort: 7,5
Service: 7,5
Prijs/kwaliteit: 7,5

CARPE DIEM, Chaussée du Risquons-Tout 585, 7700 Moeskroen, 056 346572. Dagschotel 14 euro. Menu’s: 29 tot 49 euro. Gesloten maandag, dinsdagavond, zaterdagmiddag en zondagavond. Eigen parking, tuinterras.

Carpe Diem is het lichtpuntje van de sombere steenweg Chaussée du Risquons-Tout in Moeskroen. Het restaurant bouwde een goede reputatie op. Tijdens het middaguur wordt het eethuis vooral bezocht door middenstanders en zakenlieden, die afkomen op de lunch (25 euro, twee glazen wijn inbegrepen). ’s Avonds en in het weekend zijn het vooral jongelui die zich aangetrokken voelen tot de actuele inrichting en het Menu Découverte (44 euro met 2 voorgerechten, hoofdgerecht en nagerecht of 59 euro met dranken).

De spijskaart is beknopt. Het lezen scherpt de honger en verstevigt het vertrouwen maar de prijzen zijn niet altijd logisch. Wil je bijvoorbeeld in het menu de tartaar van zalm vervangen door coquilles dan betaal je een meerprijs van 8 euro. A la carte kosten deze gerechten echter respectievelijk 19 en 24 euro en dat is een verschil van slechts 5 euro!

Wij werden ontvangen door een vriendelijk, bescheiden meisje en namen plaats in gerieflijke zeteltjes die op wielen onder tafel schuiven. Wij waren verrast door de trendy, elegant-chique en goed uitgelichte inrichting. Op de achtergrond draaide loungemuziek en er kwam warm brood op tafel. Er waren drie hapjes: koelkastkoud soesje met maroilleskaas, reageerbuis met pompoensoep en kip met soja en moscovade (niet bewerkte rietsuiker). Wij gingen voor het Menu Classico (34 euro) en begonnen met ravioli van versgemaakt en al dente gekookt deeg met saus van parmezaankaas en truffelolie.

Er waren twee verschillende hoofdgerechten. Op de graat gebakken griet werd geserveerd met saffraansaus, een mengeling van mais, courgette en pijnboompitten en aardappelmousseline. Vakkundig gebakken runderfilet met smakelijk en sappig vlees kwam met eersteklasbearnaise, frieten en sla. Het glas werd gevuld met een Argentijnse Malbec, Punto Final 2009 (29 euro) die helemaal op zijn plaats was naast het vlees. Afsluiten deden wij met een mierzoet nagerecht van chocolade, Carambarkaramel, espuma, vanille-ijs met Isignyroom en crumble.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content