El Pica Pica: Mee met de tapasmode

© Michel Vaerewijck

El Pica Pica betekent zoveel als ‘De knabbelaar’. De formule vaart mee met de Spaanse tapasmode. De hapjes krijgen hier echter een meerwaarde doordat ze inventief en gastronomisch zijn en door chef-kok Sebastian Cassart worden bereid met moderne technieken.

De spijskaart bestaat uit: Para Picar of knabbelaars en Tapas, die in kleine of grote (raciónes) kunnen worden besteld. De meeste gerechtjes vind je terug in de menu’s, die aantrekkelijk geprijsd zijn en daardoor populair. Het Menu Decouverte biedt zes gangen voor 35 euro. Het Gastronomisch Menu presenteert negen tapas in zeven gangen en kost 49 euro.

De spijskaart krijgt ondersteuning van een korte, met zorg samengestelde wijnkaart. Het hapjesfeest staat borg voor een avondvullend programma en een culinair spel van goed gedoseerde smaken, uiteenlopende texturen en temperaturen.

El Pica Pica: Hors Château 62, 4000 Luik. 04 221 39 74. Zaterdagmiddag, zondag en maandagmiddag gesloten. Lunch 28 euro, plus 2 uur gratis parking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content