Eethuis Cuchara: Culinair amusement

In het Lommelse eethuis Cuchara, ingericht als een artistiek café, worden de populaire menu’s omlijst door verrassende, creatieve hapjes.

Eethuis Cuchara ging eind 2009 met weinig bravoure van start in een bistro en serveerde uitsluitend menu’s. Inmiddels is het ook mogelijk à la carte te eten. De kookstijl van chef Jan Tournier is geëvolueerd en valt in de smaak bij jonge mensen en foodies van ver buiten Lommel.

Cuchara heeft de inrichting van een artistiek café. Zwart is de terugkomende kleur. Wij werden bediend door een jonge, gestileerde maître d’hôtel en sommelier en dronken op zijn aanraden een glaasje Mezzek uit Bulgarije. De elegante witte wijn met fijne zuren scherpte de honger.

Jan Tournier leerde de basis van de kookkunst van Gert Jan Raven in het Antwerpse Hilton-hotel. Hij was ook drie jaar rechterhand van Roger van Damme van Het Gebaar in Antwerpen. Tourniers populaire menu’s worden omlijst door een achttal verrassende hapjes, waarbij de kok zijn creativiteit de vrije loop laat.

Wij kregen culinair divertissement in de vorm van broodpoffertje; in biet gepresenteerde horentjes met mousse van rode biet en yoghurt; in hooi gepresenteerd, gebrand brood met jalapeno en oude boerenkaas; ijsblokjes van munt, limoen; crème van aardpeer in gedroogde schil van aardpeer met citroengras en ijspoeder van foie gras met gelei van appel en olijfolie.

Het eerste gerecht was bereid uit postelein en dragon en was (te) zuur en moeilijk te eten. Noordzeekrab kleurde Jan Tournier groen met spinaziesap en lag in het bord met in hooi gerookte eidooier, mierikswortel en bevroren melkwei. Haas kwam met wildjus, rode biet en crème van zwarte pens. De San Giusto A Rentennano 2010 (60 euro), een top-Chianti Classico met typisch sangiovesekarakter, was hier helemaal op zijn plaats. Afsluiten deden wij met ‘Lommels zand’ (gemaakt van chocolade, rode biet en munt), dat na de derde hap niet meer wist te boeien. (PvD)

Kader: artistieke, in het zwart gedecoreerde bistro
Onthaal en bediening: door jonge, gestileerde zaalmeester
Keuken: verrassend gepresenteerde, moderne gastronomie

Eethuis Cuchara, Lepelstraat 3, 3920 Lommel. Tel. 011/75.74.35. Zondag en maandag gesloten. Menu’s: vier gangen 50 euro, vijf gangen 68 euro, 6 gangen 77 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content