Eetadres waar iedereen zich goed voelt

We beginen het nieuwe jaar met een revelatie. Superlekkere, actuele kookkunst voor een verteerbaar prijsje: dat kan (voorlopig nog) in restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter.

Op 1 november 2011 openden chef-kok Broes Tavernier en Lien D’hooge het restaurant van hun dromen: ’t Vijfde Seizoen. Op de locatie was voorheen een hobby- en speelgoedwinkel en een koffiehuis met wereldwinkel. Het pand werd gekocht door Broes’ vader (ex-minister Jef Tavernier).

Oogstrelend interieur

De naam ’t Vijfde Seizoen werd gekozen omdat Broes affiniteit voelt met seizoen- en streekgebonden producten. De naam refereert ook aan het eerste kookboek (De Vijf Seizoenen) van de Brugse topchef Geert Van Hecke, de ambachtsman die Broes de kneepjes van het vak leerde.

De inrichting is van niemand minder dan superster Lieven Musschoot, die voortborduurde op wat Lien en Broes aangaven. Dat betekent: een oogstrelend geheel zonder bravoure, zoals dat tegenwoordig hoort in grijs en bruin, opgebouwd uit bakstenen muren, oude tegels en zwart staal. Op tafel ligt geen stijf opgesteven linnen maar soepel leder. Lien straalt uit dat zij zich goed voelt in de gecreëerde omgeving.

Menu

De keuken bevindt zich achter glas. De spijskaart vermeldt een twaalftal bereidingen die je ook terugvindt in de menu’s. De aandacht gaat vooral naar deze menu’s. Wij schreven ons in op het menu Herfstgevoel (39 euro) en namen daar het wijnarrangement bij (13 euro), dat tevredenheid schonk. Er kwamen lekkere wachthapjes: pastei van haas met de lever en veenbessen, en erwtensoep met munt en broodkorstjes.

Het eerste gerecht was een aantrekkelijk ogende en heerlijk smakende compositie van rauwe kabeljauw met wakame-algen, grondwitloof, appel, radijs en wasabi op krokantje. Prachtig gegaarde Belgische wilde eend volgde met kroketje van ingewanden, schorseneer op drie manieren, knolselderie, dooierzwam, mousseline van grenailleaardappel en specerijensaus. Mousse van bloedsinaasappel met vanillefondant, tonka en laagjes ijs en chocolade vormden de afsluiter.

’t Vijfde Seizoen is een restaurant waar iedereen zich goed voelt. Daar zorgen de ad rem ontvangst van Lien, het lekkere eten en de toegankelijke prijzen voor!

Categorie: Actuele, pretentieloze gastronomie
Keuken 8,5
Decor 7,5
Comfort 7,5
Bediening 7,5
Prijs/kwaliteit geproefde menu 8,5

Restaurant ’t Vijfde Seizoen, Stationsstraat 9, 9880 Aalter, 09 351 74 60. Woensdag en zondag gesloten. Lunch: 17, 19 en 23 euro.
Seizoenmenu’s: 39 tot 65 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content