Domus (Leuven): Tegenvaller

Ondanks de gigantische drukte lopen ontvangst en bediening in Brasserie Domus vlot en efficiënt. Wij kregen echter een donker bruin tot zwart aangebakken omelet voorgeschoteld.

Ondanks de gigantische drukte lopen ontvangst en bediening in Brasserie Domus vlot en efficiënt. Het was avond en binnen- en buitenlandse studenten bevolkten in groten getale de verschillende vertrekken van deze bekende brasserie in centrum Leuven.

Onze bestelde omeletten, natuur en tomaat, – naar de bakwijze werd niet gevraagd – laten niet lang op zich wachten. Zodra de warme borden op onze tafel staan, ruiken we een geur die niet veel goeds voorspelt. Wanneer we de niet opgerolde omelet natuur omdraaien, zien we dat de onderkant voor driekwart donkerbruin en zelfs zwart ziet. We proeven van het minst doorbakken deel en kunnen alleen maar ontgoocheld ons bestek neerleggen.

Ook de omelet met tomaat is eufemistisch gesproken niet homogeen gebakken. De omelet is nochtans rijk voorzien van kleine stukjes niet-ontvelde tomaat. De zaalmedewerker die ons bedient, ziet ook dat de omeletten niet eetbaar zijn. Hij stelt voor om nieuwe te laten bakken. Onze eetlust is weg. We vragen de rekening en moeten uiteindelijk alleen voor de drankjes betalen. Voor een omelet natuur betaal je 4,80 euro, voor één met tomaat 5,50 euro. (WA/PvD)

Brasserie Domus, Tiensestraat 8, 3000 Leuven, 016 20 14 49. Zondag en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content