Delicatessen: Verzorgd restaurant in Brussel

In de Brusselse traiteurzaak en lunchrestaurant Delicatessen kun je ’s avonds ook verfijnd te tafelen.

Delicatessen is het geesteskind van twee jonge mensen: kok Jacques-Olivier Charles en ondernemer Jordan Greenwood. De eerste deed ervaring op in La Truffe Noire en werkte in het nabijgelegen restaurant Switch. De tweede heeft Amerikaanse roots. Hij studeerde politieke wetenschappen en kwam vanuit New York naar Brussel, waar hij La Crèmerie de Linkebeek kocht, de oudste kaaswinkel van Brussel.

Delicatessen opende als traiteur/lunchrestaurant en oogst met die formule succes. Maar Jacques-Olivier Charles miste de gastronomische keuken. Daarom is Delicatessen sinds juli 2013 van woensdag tot zaterdag ook ’s avonds open om verfijnd te tafelen.

De inrichting met granitovloer, Zweedse bollampen uit de jaren ’50 en houten stoelen is onderbelicht en kil. De spijskaart is beknopt en het driegangenmenu voor 35 euro is een koopje. Op tafel kwam zelfgebakken brood en boter gemengd met fleur de sel en piment d’espelette.

Wij snoepten van originele welkomsthapjes, zoals ravioli met slakken en champignons. De twee voorgerechten waren: langoustines, inktvis, chorizo en pompelmoes (12 euro) en sint-jakobvrucht en krab met puree van veldsla (16 euro). De twee hoofdgerechten waren: gerijpte contrefilet van Charolaisrund met uien, mousseline en bladerdeeg (26 euro) en zeetong met bottarga, selderij en oester (25 euro).

De chef kookt hedendaags klassiek en zijn presentaties zijn verzorgd. Hij is royaal met boter en een vrek met groenten. Afsluiten deden wij met een nagerecht van citroenmousse, sinaasappel en bittere chocolade.

Keuken 7

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Delicatessen, eat in & take away: Sint-Katelijnestraat 17-19, 1000 Brussel, 02 324 78 79, facebook.com/delicatessenrestaurant. Traiteur van 10 tot 19 uur, lunch van 11.30 tot 16 uur, ’s avonds gastronomisch. Zaterdag en zondag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content