De Vitrine: Klein maar fijn

Kobe Desramaults, de kok van In de Wulf die Dranouter, richtte in Gent een oude slagerij in tot een gezellige bistro. De porties die op het bord komen zijn klein maar fijn. Er is geen spijskaart.

Voor Kobe Desramaults, de kok van In de Wulf die Dranouter op de wereldkaart heeft gezet, heeft Gent altijd een magische aantrekkingskracht gehad. Daarom nam hij in de levendige Gentse wijk van de meisjes van plezier een oude slagerij over. Het achterhuis werd ingericht tot een gezellige bistro, bekleed met oude tegels, houten lambriseringen en spiegelglas.

De Vitrine opende in juni 2011 en er worden vijfentachtig couverts per dag gedraaid. ’s Avonds zijn er twee shifts en om dat soepel te laten verlopen is zoveel mogelijk getimed. De oude winkel fungeert als wachtlokaal. De jonge koks Mathias Speybrouck (In de Wulf, Oud Sluis) en Niels Desnouck (In de Wulf en Noma) leiden de keuken, Kobes zus Eef is hoofdverantwoordelijke.

Wat op het bord komt is een vereenvoudigde spin-off van wat er in De Wulf wordt opgediend. De porties zijn klein maar fijn. Aperitiefhapjes worden extra aangerekend. Er is geen spijskaart, iedereen is verplicht het menu van vijf gangen te nemen (45 euro).

De Vitrine: Brabantdam 134, 9000 Gent. 09 3362808. Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content