De nieuwe stek van Nick Bril zindert volgens het seizoen

Sterrenchef Nick Bril besloot dat er naast het runnen van The Jane nog wel een nieuwe keuken bij kon en is tegenwoordig ook in Hotel August te vinden. Wij lusten het wel, deze gastronomisch verantwoorde hotelkost. (***)

In het Antwerpse Groen Kwartier vind je Hotel August. Het voormalige augustijnenklooster werd door de mensen achter boetiekhotel Hotel Julien onder handen genomen met de hulp van architect Vincent Van Duysen. Het hotel heeft 44 kamers, een wellness met zwemvijver, een shop, bar en restaurant.

Buurman Nick Bril besloot dat naast het runnen van The Jane, de supervisie van een nieuwe keuken er nog wel bij kon. Dat een ‘gecureerde keuken’ niet op onheil hoeft te wijzen, merken we tijdens onze lunch op de eerste dag na de opening.

Seizoenen en originele dranken

De keuken volgt het seizoen en de kaart tintelt nu van het eerste lentegevoel. Na veel wikken en wegen worden keuzes gemaakt. De oesters in tempura (5 euro per stuk) zijn alvast geen beoordelingsfout. Een zilte oester in een krokant deegje bewijst dat August hoog inzet. Ook de felgroene risotto (19 euro) met asperges en gerookte paling scoort en de paté van eendenlever (24 euro) met bittere sla en een granité van rabarber slaat perfect de brug tussen winter en lente.

Op de drankkaart zien we een ruim aanbod aan non-alcoholische dranken, van versgeperste sappen over huisgemaakte limonades. We proeven Renard – een non-alcoholische wijnvervanger van Belgische makelij – die fris en gelaagd is met een kruidige ondertoon van laurier.

De stilte tijdens het verorberen van het krokante taartje van appel en geroosterde granen met pecanijs spreekt boekdelen

Pas bij het hoofdgerecht merken we dat deze zaak net geen 24 uur geopend is. Bij de bediening van de aangepaste sauzen ontvang ik jus die bij bouillabaisse met pieterman en zeegroenten (28 euro) hoort en andersom. Een spijtige en te voorkomen fout, maar ongetwijfeld een groeipijn. De gedeconstrueerde vissoep laat zich er niet door kennen en pleziert met zijn frisse zilte groenten en rokerige aïoli. De prachtige moten griet (33 euro) missen echter een tikje gaarheid en kruiding.

Raadselachtige koffie

Ondanks een zweem van lente kiest de keuken niet voor rood fruit of florale smaken bij de nagerechten; jolijt alom. De stilte tijdens het verorberen van het krokante taartje van appel en geroosterde granen met pecanijs (12 euro) spreekt boekdelen. Waarom koffie anno 2019 nog steeds donker en verbrand blijft smaken blijft echter een raadsel – zeker op een boogscheut van koffiebranderij Caffènation.

Bij het afrekenen worden ons, wederom, verontschuldigingen aangeboden voor de eventuele ongemakken door de prille opstart. Onnodig, want er rollen nu al zulke hoge ogen uit de pokerbeker, maar galant. Wij lusten het wel, deze gastronomisch verantwoorde hotelkost.

Het restaurant is elke dag open voor ontbijt, lunch en diner.

Type keuken: Seizoensgerechten op gastronomisch niveau.

Sfeer & geluid: Statige architectuur waarin het comfortabel zitten en praten is.

Rekening: Voorgerechten van 11 tot 24 euro; hoofdgerechten van 21 tot 35 euro.

Contact: Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen – 03 500 80 80 – august-antwerp.com

Sterretjes: * MATIG ** CORRECT *** POSITIEVE BELEVENIS **** AANRADER, DE OMWEG WAARD

Partner Content