De kokende broers Colin, geen onbekenden in gastronomisch Brussel

© Daniel Geeraerts

De broers Maxime en Gaëtan Colin kunnen terugblikken op een parcours gekenmerkt door Michelin-sterren en onderscheidingen. Gaëtan verzorgt nu ook de menukaart van het nieuwe restaurant in Hotel The Avenue, in de Brusselse Louisalaan.

De broers Maxime en Gaëtan Colin kunnen terugblikken op een parcours gekenmerkt door . De twee hebben bewezen dat ze kunnen koken en weten wat lekker is. Alleen, ze zijn weinig honkvast.

Gaëtan Colin was naast succesvol restaurateur (Jaloa Gastronomique, La Brasserie du Jaloa en D’Oude Pastorie) ook huiskok van Lidl en uitbater van het maison d’hôte Richmond in Godinne. Sinds kort is hij ook raadgever voor The Avenue.

Het restaurant is onderdeel van Hotel Barsey by Warwick. Hij vertrouwde het fornuis toe aan de jonge kok Benjamin Masson (Villa Lorraine). Bij een recent bezoek aten we verzorgd en smakelijk voor een aantrekkelijke prijs. Het keuzemenu van drie gangen (37 euro) is een aanrader: pot-au-feu de foie gras de canard met groentjes, tataki van beenhouwersbiefstuk met zoete aardappels en bladerdeeg met karamel en fleur de sel.

Zijn tien jaar jongere broer Maxime Colin werkte vier jaar in Villa Lorraine, waarvan twee jaar als chef-kok. Hij wilde een eigen zaak en installeerde zich in d’Oude Pastorie in Kraainem, waarvan Gaëtan sinds enkele jaren de uitbating doet. Ook hier wordt verzorgd en smakelijk gegeten en zijn de prijzen correct.

Wij proefden het vijfgangenmenu (65 euro): tartaar van sint-jakobsschelpen met jonge erwtjes en Belgische oscietra, noordzeekrab met groene appel, wasabi, nori en ansjovis, skrei met algenboter en gewelde boter- en champagnesaus met zeekraal, duivenborst met kroket van gekonfijte boutjes en ganzenlever, poivrade van artisjok en jus met Soprafino en ananas in siroop met gember en kurkuma, crumble van kokos en sorbet van exotisch fruit. Over het eten niets dan lof, maar het wijnarrangement is voor verbetering vatbaar en de bediening en de inrichting mogen worden opgeleukt. (PvD)

THE AVENUE

Louizalaan 381, 1050 Brussel, Tel. 02 646 36 54.

Groot stadsterras.

Kader: gerieflijk, chic

Onthaal: door Franstalig hotelpersoneel

Keuken: verzorgde productkeuken

D’OUDE PASTORIE

Pastoorkesweg 1, 1950 Kraainem, Tel. 02 720 63 46.

Kader: ouderwets koffiekleurig

Onthaal: onpersoonlijk

Keuken: vakkundig bereide, verzorgde productkeuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content