De Ganzenpoel: Nieuw restaurant in Kontich

In De Ganzenpoel, het nieuwe gastronomisch restaurant van Steven Vanderstappen, wordt gekookt met eersteklas seizoensproducten

Vroeger stroomden er riviertjes over het Sint-Jansplein en werden de oevers bewaakt door gakkende ganzen. Nu is het bebouwd en bestraat, stil en somber. Wij zitten comfortabel op de gelijkvloerse verdieping van het moderne gebouw waarin in oktober 2013 gastronomisch restaurant De Ganzenpoel opende en kijken uit over een plein zonder beweging. Er is ruimte tussen de stijlvol gedekte tafels, maar de verlichting is koud en de jazzy saxofoonmuziek verveelt na drie uur.

onze keuze op de wijnkaart gaat naar de huiswijn. Rillette van gekonfijte ganzenbuik en tapenade van zwarte olijf komt met warm brood en er is een hapje van varkenswang en rode biet. Carpaccio van tonijn komt met vier oestertjes, oesterijs, wasabi en overbodige, zoete minischuimpjes (20 euro).

Vier onberispelijk verse langoustines verschijnen met (te) zoet ijs van limoen (22 euro). Stevig gebakken grietbot heeft smakelijk visvlees, dat komt met bordelaise, in ganzenvet gegaarde aardappel, fondant gegaarde venkel en kroepoek van oester (26 euro). Een royale portie gebakken kabeljauw verschijnt met ravioli van kalfskop en Bouchotmossels (26 euro).

Afsluiten doen wij met een feestelijk, fris nagerecht van yoghurt, passievrucht, sinaasappel en witte chocolade (7 euro). Eigenaar en chef-kok is de 36 jarige Steven Vanderstappen. Hij kan bogen op een rijke ervaring – onder meer zeven jaar in de Schone van Boskoop – en kiest voor eersteklas seizoensproducten. Steven komt uit Kontich en zijn restaurant kwam op de plek waar zijn grootouders een drankhandel hadden. (PvD)

Categorie: gastronomie

Keuken 7,5

Decor 7

Comfort 8

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7 ,5

Restaurant De Ganzenpoel, Sint-Jansplein 12, 2550 Kontich, 03 458 05 13 of 0472 12 52 33, www.deganzenpoel.be. Zondag en maandag gesloten. Het viergangenmenu kost 47 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content