De Bijgaarden: Populaire brasserie in Groot-Bijgaarden

De Bijgaarden, in een vorig leven een gerenommeerd sterrenrestaurant, speelt in op de behoeftes van een breed publiek dat geniet van klassieke bereidingen.

De Bijgaarden was eens een gerenommeerd sterrenrestaurant. Sinds drie jaar beleeft de oude dame een tweede jeugd als populaire, laagdrempelige brasserie, waar mensen massaal op af komen om voor relatief weinig geld hun buikje rond te eten. De nieuwe formule speelt in op de behoeftes van een breed publiek, dat toestroomt en geniet van klassieke bereidingen, zoals vol-au-vent, kalfsbrood, karbonade en gehaktballen. Aan het roer staan drie geroutineerde vennoten, Rachid Benzirar, Rudy Hendrickx en, als corporate executive chef, Roland Debuyst (Orange, Brasserie Mariadal). De drie restaurants hebben allemaal een Bib Gourmand. Debuyst is een prijzenbeest (Zilveren Bocuse 1997, Eerste kok van België 1995 Prosper Montagné). Hij verraste zijn omgeving door zijn sterrenrestaurant te veranderen in Brasserie Orange.

Het repertoire op de wijnkaart is Frans georiënteerd en de fles die op tafel komt mag je zelf uitschenken. Wij kozen tartaar van tonijn met gehakte hazelnoot en mousse van eendenlever, opgediend in homeopathische hoeveelheid (17 euro) en nem van scampi, wortel en bamboe met bisque van schaaldieren als saus (15 euro). Hoofdgerechten waren: kalfszwezerik met mousse van butternut, geserveerd met een onbestemde port-roomsaus (23 euro) en zeetong van de grill met frieten en salade (32 euro). Afsluiten deden wij met een witte dame (vanille- en speculoosijs, warme chocoladesaus en geslagen room – 7,90 euro). (PvD)

Keuken 7

Decor 7

Comfort 7

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 7

Restaurant De Bijgaarden, Isidoor Van Beverenstraat 20, 1702 Groot-Bijgaarden, 02 464 20 90. Elke dag open. Menu’s: 25 tot 48 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content