Culturele verbroedering: L’Horloge du Sud

© Michel Vaerewijck

Wie op zoek is naar zuiderse sferen in het hart van de stad, is in L’Horloge du Sud op het juiste adres.

Wie op zoek is naar zuiderse sferen in het hart van de stad, is in L’Horloge du Sud op het juiste adres. In het multiculturele café-restaurant van de verbroedering komen zwart en blank vreedzaam samen om te communiceren, te luisteren naar concerten, debatten en voordrachten, te kijken naar films en kunstvoorstellingen. En om de honger te stillen met Afrikaanse gerechten.

L’Horloge du Sud bestaat al twaalf jaar aan de rand van Matongé, op de symbolische grens tussen de Afrikaanse en Europese hemisfeer. Het is een geanimeerde ontmoetingsplaats voor jong en oud, arm en rijk. Een geslaagd initiatief van acteur, danser, socio-antropoloog en restauranthouder Ken Ndiaye. Die artistieke duizendpoot uit Senegal houdt van de diversiteit van Brussel en is een groot verdediger van openheid. De drankenkaart vermeldt onder meer Zinnebir, Tarass Boulba en Mongozo Fair Trade. Op de spijskaart staan Afrikaanse gerechten die zo zijn klaargemaakt dat ze in de smaak vallen bij zowel Europeanen als Afrikanen.

Terugkomende ingrediënten in de bereidingen zijn bakbaan, tilapi, maniok, Afrikaanse aubergines, palmolie, mango en kokosnoot. Wij proefden als voorgerechten: Dieg-bi of gemengde salade met mango, gamba en gerookte kip (8 euro) en smakelijke pastelles of gevulde pasteitjes (6 euro). Hoofdgerechten waren: yassa met kip uit marinade van limoen, ui en peper (9,50 euro) en maafé van gevogelte met pindasaus (11,50 euro). Wij sloten af met tiacri van gemalen granen, yoghurt en oranjebloesem (5 euro). (PVD)

Beoordeling Categorie: Afrikaans cultureel café-restaurant Keuken 6,5
Decor 7
Comfort 6

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

L’Horloge du Sud, Troonstraat 141, 1050 Brussel, 02 512 18 64, www.horlogedusud.be Zondag gesloten. Op vrijdagavond treden er regelmatig artiesten op. Zaal op eerste verdieping.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content