Creatieve, streekgebonden interpretatie van de klassieke keuken bij L’Oh in Tielt-Winge

© .

L’Oh in Tielt-Winge is een prima adres, waar alles verzorgd is en waar je meer dan lekker eet. (****)

Twee jonge mensen verbouwden een vroegere klompenmakerij tot modern restaurant met glazen kubusvormige uitbouw. De eetzaal is Scandinavisch sober ingericht met houten vloer en tafelbladen met bestek dat in een vilten foedraal klaarligt. De enige opsmuk is een muurpaneel uit gemummificeerd mos.

De keuken, achter donker glas, is het domein van Simon Goyens, het jongste lid van de koksvereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe. Hij werd culinair gevormd door keukenmeesters als Kris Bresseleers (Keienhof), groentekok Frank Fol en traiteur Felix Alen (Hof te Rhode). Partner Leen Weckhuyzen verliet haar job als leerkracht in het middelbaar onderwijs om mee in zee te gaan.

De naam L’Oh refereert aan het omliggende waterrijke natuurgebied en aan de verwondering die de bezoekers ervaren. Het duo stelt alles in het werk om het iedereen naar de zin te maken. En dat schijnt te lukken: wie in het weekend wil tafelen, moet maar liefst vier weken op voorhand reserveren. Onze jassen werden hoffelijk aangenomen, wat tegenwoordig een zeldzaamheid is.

Simon Goyens kiest voor de korte keten: streekproducten, vis uit de Noordzee en kruiden en groenten van eigen kweek.

De spijskaart is beperkt en de prijzen tikken aan. Dan kies je beter voor een van de menu’s. Wij bestellen het driegangenmenu (50 euro). De wijnkaart is Europees, is ingedeeld in wijnstijlen en biedt een keuze aan biodynamische en natuurwijnen. De kurk ging van een fles Khalkhal Pamiès, Plaisir des Lys 2015 (35 euro), een vlezige en kruidige rode languedoc boordevol soepel fruit.

We raken in feeststemming van de welkomsthapjes die elkaar opvolgen: groenten met traag gegaard spek, rivierforel met linzen en sevroega-kaviaar en cappuccino van eekhoorntjesbrood afgewerkt met poeder van rodewijnazijn.

De eerste bereiding was open ravioli van selder en rode biet met amarant, krabvlees, saus van schapenyoghurt en een bol sorbet van granny smith. Daarbij serveerde Leen een ‘open tuin’, gemaakt van selder en bavarois van krab. Het diep smakende vlees van traag gegaard en kort aangebakken staartstuk van hereford van vetmester Jos Theys kwam met een geurige vleesjus met het parfum van uien en gefermenteerde knoflook, met risotto van bulgur, jonge groenten, paddenstoel en compote van sjalot.

Afsluiten doen we met een geraffineerd en fris smakend exotisch nagerecht op basis van ananas, banaan en meringue van kokos en limoen.

Simon Goyens kiest voor de korte keten: streekproducten, vis uit de Noordzee en kruiden en groenten van eigen kweek. L’Oh is een prima adres, waar alles verzorgd is en waar je meer dan lekker eet.

Gesloten op woensdag en zondag.

Type keuken: creatieve interpretatie van de klassieke keuken.

Sfeer & geluid: helder en aangenaam.

Rekening: lunch 35 en 40 euro, weekmenu: driegangenmenu 50 euro, viergangenmenu 62 euro, vijfgangenmenu 70 euro, zesgangenmenu 81 euro.

Contact: Voortstraat 19, 3390 Tielt-Winge – 016 77 99 07 – l-oh.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content