Classico La Brasserie in Brussel: Drukke begankenis

© cwf&PH

Het nieuwe restaurant in de hippe Brusselse buurt Le Châtelain heeft een grote U-vormige bar als blikvanger. De kaart vermeldt brasseriegerechten, dagelijks aangevuld met suggesties.

Classico La Brasserie opende in november 2015 en kwam op de plek waar zich vroeger brasserie Thou-mieux bevond. Het grootstedelijke restaurant valt in de smaak bij het Franstalig publiek van het Kasteleinsplein.

De brasserie heeft aan de linkerkant een grote U-vormige bar, waar men een Americano (6 euro) kan drinken en tapas kan eten. Aan de andere kant van het restaurant eet men laag aan kleine tafels, die bijna tegen elkaar staan. Je zit bij je buurman op schoot en intimiteit is onbestaande. Ook het lawaai neemt toe naarmate het niveau in de wijnflessen zakt. Het zijn ongemakken die horen bij een rasechte brasserie. Er is een drukke va-et-vient en reserveren is aangeraden.

Classico La Brasserie in Brussel: Drukke begankenis
© cwf&PH

De Franstalige spijskaart vermeldt brasseriegerechten en krijgt ondersteuning van een leien bord, waarop de suggesties van de dag staan vermeld. De wijnkaart vermeldt uitsluitend wijnen afkomstig van biologische landbouw. Zo weinig mogelijk tussenkomst bij de vinificatie, geen filters, weinig of geen sulfiet, een natuurlijke fermentatie : wees gewaarschuwd, want niet iedere wijnbouwer beheerst de technieken.

Onze keuze

Classico La Brasserie in Brussel: Drukke begankenis
© cwf&PH

Wij dronken die avond wijnen per glas en die waren van redelijke kwaliteit. Op tafel kwamen eersteklasbrood en eersteklasboter. Er waren twee voorgerechten. Lobster Roll Sandwich bestond uit een leeggehaald briochebroodje, gevuld met een salade waarin weinig kreeft zat, werd opgediend met chips en stelde teleur (18 euro). De compacte terrine van rundstaart met mierikswortelmayonaise was lekker (11 euro). Brandade van verse rog, aardappelpuree, look en olijfolie smaakte eentonig en kwam met een krokant slatje (19 euro).

De Tartare Allez-Retour van smakelijk, met het mes grof gesneden Iers rundsvlees was zeer kort in de pan gewarmd en opgediend met een verzorgde minisalade en prima frietjes (22 euro).

Als afsluiter was er pavlova van taaie meringue, citrusvruchten en geklopte room met mascarpone (8 euro). Wij gingen met gemengde gevoelens buiten. (PvD)

Keuken 7

Decor 7

Comfort 5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Classico La Brasserie, Amerikastraat 124, 1050 Brussel, tel. 02 537 90 39. Maandag dicht. Dagschotel 16 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content