Chyl: Elegante gezondheidskantine in Brussel

© Cwf&ph

De biologische gezondheidskantine Chyl (Brussel) heeft zowel glutenvrije, vegetarische en veganistische gerechten, als dagelijkse suggesties op de kaart. En niet alleen gezond maar ook smakelijk, verzorgd en redelijk van prijs.

Chyl bevindt zich in een aristocratisch herenhuis met oude parketvloeren en hogeplafonds, waaraan roosters zijn bevestigd met hangplanten. Het mooie huis, gelegen tussen de Louizalaan en de vijvers van Elsene, biedt onderdak aan de grootste Brusselse biologische kruidenier van onverpakte producten, een biologische gezondheidskantine en dito schoonheidssalon.

Het initiatief komt van Nancy, Hassan, Pierre en Marie, vier vrienden die op zoek zijn naar een beter leven. De naam Chyl staat voor change your lifestyle, cherish your life.

Volgens hen gaat de wereld aan onze consumptiemaatschappij ten onder. Daar willen de vrienden iets aan doen. Het vertrekpunt is anders gaan consumeren, niet alleen door biologische producten te gebruiken, maar ook door de afvalberg tot nul te herleiden.

Chyl is in de markt gezet als een totaalconcept, met een winkel waar je producten per gewicht of volume koopt. In de beauty corner kan je tot rust komen en je lichaam verzorgen. Als je honger hebt, kan je terecht in Chyl café.

Omdat de meeste lokale seizoenproducten rechtstreeks bij de kweker worden aangeschaft, is het biologische eten in Chyl best betaalbaar. Chique, Franstalige jonge vrouwen zijn er in de meerderheid. Binnen is de inrichting strak en Scandinavisch koel. Kussens bekleed met etnische stoffen brengen kleur.

De drankenkaart is uitgebreid, de spijskaart beknopt. Ze beperkt zich tot zes artisanale Libanese tapas (van 5 tot 7 euro) en twee verzamelplanken (20 of 23 euro) waarop die hapjes terugkomen. Glutenvrije, vegetarische en veganistische gerechten zijn aangegeven. Daarnaast zijn er de dagelijkse suggesties, zoals vegetarische salade (14 euro), veggieburger met frieten van zoete aardappel (13 euro) en chocoladecake zonder gluten (6 euro).

Onze keuze

Wij kozen twee voorgerechten. Soep van courgette, erwtjes, citrusvruchten en yoghurt kwam in een mooie aarden kom en was fris en smakelijk. Toast van volwaardig brood met in plakjes gesneden avocado en specerijen was te eenvoudig om te boeien.

Als hoofdgerecht was er de plank-Fairuz (genoemd naar een beroemde Libanese zangeres – 20 euro voor twee) met humus met granaatappel, kaviaar van aubergine, falafel, labneh (uitgelekte yoghurt) met komkommer, warm Libanees manaïchesbrood met tomaat en groenten en diverse groenten als spliterwten, aubergine en broccoli. Wij vonden het eten niet alleen gezond maar ook smakelijk, verzorgd en redelijk van prijs.

Keuken 7

Decor 7

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 8

Chyl, Bellevuestraat 62, 1000 Brussel. Gesloten op maandag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content