Chez Eddy: Ode aan grootmoeders keuken

© Michel Vaerewijck

Voor de meeste mensen is fijnproeverij eerder een last dan een lust. Het merendeel, arm of rijk, is tevreden met een vertrouwde hap. Dat weet horecatycoon Thierry Van Damme maar al te goed.

Voor de meeste mensen is fijnproeverij eerder een last dan een lust. Het merendeel, arm of rijk, is tevreden met een vertrouwde hap. Dat weet horecatycoon Thierry Van Damme maar al te goed. Hij bouwde een imperium op van volkse eethuizen, die hun succes hebben te danken aan een vlotte bediening, een voorspelbaar repertoire en aan flinke porties aan prijzen die niet zwaar op de maag liggen.
Tien jaar heeft Van Damme moeten wachten tot het vroegere cafĂ© de Goede Lucht vrij kwam. Samen met partner Michel Grenier werd de voormalige kroeg boven op de berg omgebouwd tot Frituur Eddy. De eetzaal werd ondergedompeld in een nostalgisch sausje en de sfeer is ontspannen omdat het personeel familiaal met de klanten om gaat. In de keuken staat chef-kok Xavier Van Ro, een vertrouweling van Van Damme, die zich laat assisteren door een cordon zwarte koks. Friture Eddy ligt op de taalgrens. In het begin van de avond stromen Vlamingen toe. In de tweede helft van de avond zijn Walen in de meerderheid. De “Tijd van Toen” begint met een keurig uit zijn jasje geholpen tomaat, gevuld met garnaal en opgediend met kropsla, hardgekookt ei, mayonaise en cocktailsaus (12,50 euro). Het hoofdgerecht is een royaal stuk gepocheerde kabeljauw met mousseline saus, gestoofde prei en kasteelaardappels (23,50 euro). Deze ongekunstelde, vertrouwd smakende maaltijd eindigde met aardbeien Melba (7 euro).

Pieter Van Doveren

Friture Eddy: steenweg op Eigenbrakel 147, 1640 Sint Genesius Rode. Tel. 02/361 03 31.

Dinsdag en woensdag gesloten. Terras voor de deur.

Categorie: nostalgische brasserie

Keuken 7

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content