Cheese Cake Café (Brussel): Omelet zoals het hoort

“We love to serve you” staat er op de buitenkant van de spijskaart van het Brusselse Cheese Cake Café. In de taverne, tearoom, cocktailbar en hamburger factory is er een drukke va-et-vient.

“We love to serve you” staat er op de buitenkant van de spijskaart van het Brusselse Cheese Cake Café. In de taverne, tearoom, cocktailbar en hamburger factory is er een drukke va-et-vient. Op de eerste pagina van de spijskaart staat aangegeven dat er één rekening per tafel wordt gemaakt en dat de consumpties minstens ieder uur moeten vernieuwd worden. Het is duidelijk: de West-Vlaamse uitbaters, die ook Drug Opéra en Food Factory Café onder hun beheer hebben, weten van wanten.

Toch is de sfeer van deze drie verdiepingen grote zaak, met replica-inrichting van een oude Engelse pub en terras, gemoedelijk. Overdag komt het publiek uit de omliggende kantoren. ’s Avonds zijn het vooral bioscoopbezoekers. De spijskaart is uitgebreid en er worden vijf verschillende omeletten aangeboden.

Wij bestelden een mixte met emmentaler en gekookte ham (6,95 euro) en omelet Cheese Cake met kaas, ham, paddenstoelen, tomaat en fijne kruiden (7,95 euro). “Baveuse of à point?” vroeg de dienster. Wij antwoordden: “Zoals het hoort.”

Het duurde niet lang voor er twee prima omeletten verschenen, omgevouwen in de pan, mooi gebakken vanbuiten en rillerig zacht vanbinnen. We vermoedden dat de eierkoeken gemaakt waren van drie eieren elk. Er kwamen goudbruin en bros gebakken frieten bij en een smakelijk en verzorgd slaatje. Voor extra pit staat er op tafel een bataljon sausen klaar. (WA/PvD)

Cheese Cake Café: De Brouckèreplein 8-10, 1000 Brussel. 02 2092410. Alle dagen open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content