Casbar: Gezellig restaurant met originele speakeasysfeer

Maurice Vroonen © CWF & PH

Restaurant Casbar in Sint-Truiden serveert smakelijke schotels, bereid met goede producten. Voor een cocktail, een koffie of glas wijn kan je terecht in het aanpalende Bar Balthazar.

Luc Vroonen kwam in het jaar 2000 in the picture toen hij eindigde als nummer één in de wedstrijd van Knack Weekend ‘Hobbykok van het Jaar’. Hij baatte als zelfstandige een kantoor van ING uit en had thuis een professionele superkeuken laten installeren, waar onder vrienden ‘restaurantje’ werd gespeeld.

Inmiddels is de bank overgenomen door de schoonzoon en staat de 57-jarige Luc Vroonen in het echte restaurant dat hij met zoon Maurice opende. Hij staat naast chef-kok Jan Mangelschots of komt naar de eetzaal om wijnadvies te geven. Zoon Maurice gaf het startschot door in 2012 bar Balthazar te openen. Zijn cocktails vielen in de smaak en het aanpalende huis werd geannexeerd. Will Erens richtte het in tot gezellig eethuis met originele speakeasysfeer.

Wat er op de borden komt, heeft smaak en is gemaakt van goede producten. De drie welkomsthapjes waren flauw en geforceerd en vormden de enige wanklank. Sint-jakobsvruchten kwamen met kort gegaarde bieten, radijs en handgerolde couscous (25 euro). Boterige aardappelpuree verscheen met langoustine en handgepelde garnaal (27 euro). Eersteklas kabeljauw kwam met wijnsaus, puree van pastinaak, champignons, groene asperges van de grill (26 euro) en correcte risotto verborg een royale hoeveelheid eekhoorntjesbrood (24 euro).

Ad Bibendum selecteerde de menuwijnen van goede kwaliteit (Chenin Blanc uit Zuid-Afrika en Kung Fu Girl, riesling van de originele wijnbouwer Charles Smith, beide 5 euro). Afsluiten deden wij met een moderne versie van crème brûlée met witte en donkere chocolade en passievrucht. (PvD)

Keuken 7

Comfort 7

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7

Restaurant Casbar: Grote Markt 53, 3800 Sint-Truiden, 011 70 70 29. Lunch 20 euro (zondag 25 euro), menu 3 en 4 gangen (49 en 59 euro). Maandag en dinsdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content